Ce sunt cărțile de Tarot și care este semnificația lor

Cititul în cărți de Tarot este o fuziune a practicilor străvechi cu aspirațiile și preocupările omului modern. Dezvoltarea lor a trecut de la etapa de simplu joc la cea de ritual ocult pentru prezicerea viitorului. Și de la un privilegiu pentru familiile înstărite, la o unealtă accesibilă publicului larg.

Știai că la origini, Tarotul era un joc de salon? Și atunci, cum a ajuns să fie strâns legat de Kabbalah, de misticism, de trecut, prezent și viitor? Cum arată istoria Tarotului, cum se citesc și ce semnificație au cărțile de Tarot, vom explora în acest articol. Află ce legătură are ghicitul în cărți cu forțele oculte, cu energia Universului și cu viețile noastre.

Autor:

Daniel Nazare

-

Publicat Luni, 12 Iunie 2023, 10:34

Disclaimer Jucătorul.ro își propune să va ofere mereu cele mai exacte și actualizate informații. Va informăm că unele linkuri de pe site pot fi linkuri de afiliere. Ele nu aduc nici un cost suplimentar pentru cititori, dar pentru care noi putem primi un comision care ne ajută la menținerea site-ului.

Detalii despre cărțile de Tarot

🃏 Câte cărți de Tarot sunt 78 de cărți
🎨 Ce era diferit la cărți din trecut Erau pictate manual
🔀 Cum se amestecă cărțile de Tarot Starea de spirit e mai importantă
☀️Ce semnifică soarele Creație și strălucire

Ce sunt cărțile de Tarot

Abia spre sfârșitul sec. XVI a început dezvoltarea practicii cu cărți de Tarot în direcția prezicerii viitorului, înlocuind treptat ghicitul în frunze de ceai sau în palmă. Evoluând constant – după cum vei putea citi în secțiunile următoare – astăzi cărțile de tarot sunt privite ca o hartă simbolică a conștiinței și energiilor care ne ghidează în călătoria prin viață, spiritual dar și practic. Important de menționat este că în ciuda zvonurilor, Tarotul nu este doar un oracol prin care se poate privi viitorul. Etalarea este despre înțelegerea sinelui autentic – despre conștientizarea unor adevăruri pe care deja le cunoaștem în adâncul nostru – prin interpretarea simbolisticii complexe și înțelegerea semnificației cărților de Tarot. În acest sens, se folosesc în total 78 de cărți, împărțite în două Arcane. Respectiv Arcana Majoră, cu 22 de cărți, și Arcana Minoră, cu 56 de cărți.

Diferența dintre Arcana Majoră și Arcana Minoră

După cum le spune și denumirea, cele 22 de cărți din Arcana Majoră cuprind lecții de viață importante. Chiar dacă sunt mai puține cărți în comparație cu numărul total din pachet, acestea transmit mesaje importante.

Divulgă secrete sau frământări profunde despre relații, dragoste, carieră etc. Pe ele sunt ilustrate scene sau personaje. Iar acestea semnifică diverse influențe monumentale, energii și alte mesaje puternice.

Nebunul, Magicianul, Marea Preoteasă, Dreptatea sau Forța sunt doar câteva dintre ilustrațiile din Arcana Majoră.

Cele 56 de cărți din Arcana Minoră sunt, conform denumirii, mai puțin mărețe. Și ele sunt împărțite în 4 categorii, în funcție de ilustrații: bâte, cupe, spade și monede. Fiecare dintre aceste cărți este numerotată de la 1-10. Singura excepție sunt Cărțile de curte care includ valetul, cavalerul, regina și regele.

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Minoră constă în alte detalii din viața de zi cu zi, sau evenimente cu impact mai mic decât cele etalate de Arcana Majoră.

 

Cum să citești cărțile de Tarot?

Pentru a simplifica interpretarea mesajelor, unele persoane citesc doar Arcana Majoră. Astfel, interpretează doar marile evenimente de pe parcursul vieții. Însă pentru preziceri cât mai complexe și o imagine de ansamblu amplă, se recomandă interpretarea mesajelor din ambele Arcane. Doar așa se obține o combinație a secretelor importante și a micilor detalii.

Important este să înțelegi că fiecare element de pe cărțile dintr-o etalare nu este altceva decât o interpretare a ceea ce se întâmplă în viața noastră, fără a presupune că vei câștiga jackpotul cel mare la cazino. Când cauți în cărți de tarot o semnificație, nu este despre secrete ascunse, ci despre interpretarea simbolisticii în funcție de intuiția cititorului. Tocmai de aceea interpretările pot fi diferite în funcție de cine ghicește. Prezicerea în Tarot depinde în mod direct de ce vede și înțelege fiecare dintre noi.

 

Tarotul în prezent

Pornind de la jocurile de societate care au existat în timpurile vechi, seturile de cărți de Tarot sunt văzute astăzi ca surse de inspirație pentru autocunoaștere și reflectare, prin care se pot citi poveștile vieților noastre.

Ilustrațiile și pachetele de Tarot au evoluat enorm de-a lungul anilor, devenind tot mai populare și fiind create tot mai multe variații. Au sute de abordări, de la cele oculte și artistice la cele de divertisment și cele personalizate de către cei pasionați. Dar își păstrează misticismul fermecător și în zilele noastre. Tarotul, așadar, nu a dispărut. Ci a devenit mai modern și mai accesibil ca niciodată.

Concluzie

imagine daniel nazare autor

Daniel Nazare

Autor, Jucătorul.ro

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport, Adevărul, Cancan și Click.ro. A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro și Digi Sport. A scris la rubrica de opinii pentru ProSport, Adevărul, Evenimentul  Zilei, Ilfov Sport, 100% Sport. Daniel Nazare este prezentator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de profil din România și invitat la televiziunea Sport.ro. Este acum senior-editor la Prosport, unde semnează opinii și analize, dar scrie și articole zi de zi.

Întrebări frecvente despre cărțile de Tarot

Ce sunt cărțile de Tarot?

Cărțile de Tarot sunt cărți de joc mici, disponibile în pachete similare cărților de joc, fiecare având o semnificație aparte. Sunt folosite pentru a prezice viitorul, dar și în scop spiritual sau terapeutic pentru autocunoaștere, conectarea cu sinele și găsirea soluțiilor în interior.

Câte cărți sunt într-un pachet de Tarot?

În mod tradițional, un pachet de Tarot conține în total 78 de cărți, împărțite în două grupuri principale. Mai exact, 22 de cărți fac parte din Arcana Majoră și 56 din Arcana Minoră.

Sunt cărțile de Tarot răufăcătoare?

Nu, nu sunt nici răufăcătoare, nici demonice. Cărțile de Tarot sunt pur și simplu o practică de interpretare a simbolurilor și conectare a acestora cu evenimente din viață pentru a găsi răspunsuri, soluții sau revelații, aproape similar cu superstițiile sau obiectele norocoase. Nu este nimic greșit, imoral sau răufăcător în aceste ritualuri.

Ce carte de Tarot aduce noroc?

Roata Norocului (Wheel of Fortune), cu numărul X din Arcana Majoră, este considerată cea mai norocoasă din pachet. Reprezintă noi oportunități pentru cei deschiși către inedit. Ea încurajează explorarea necunoscutului, unde este posibil ca o nouă etapă să aducă noroc, prosperitate și succes.