Cote la ruletă • Probabilități de câştig și plățile la ruletă 💯

Cote la ruletă • Probabilități de câştig și plățile la ruletă 💯

Cotele la ruletă sunt destul de avantajoase în comparație cu alte jocuri de noroc. Dar dacă vrei să câștigi la ruletă va trebui să înveți ce sunt cotele la ruletă și cum se calculează acestea.

În acest articol îți voi prezenta cotele în funcție de tipul de pariu și care sunt pariurile care îți aduc cele mai mari câștiguri la ruletă. Vei găsi informații complete despre ce cote sunt la ruleta europeană sau americană și dacă există vreo diferență între ele. 

Pe lângă acestea aici vei găsi o schemă a cotelor la ruletă, care te poate ajuta să înțelegi mai bine jocul și să ai rezultate mai bune. Hai să începem!

Jucătorul.ro își propune să va ofere mereu cele mai exacte și actualizate informații. Va informăm că unele linkuri de pe site pot fi linkuri de afiliere. Ele nu aduc nici un cost suplimentar pentru cititori, dar pentru care noi putem primi un comision care ne ajută la menținerea site-ului.

Cele Mai Bune Cote La Ruletă

Table Header

🎯 Cele mai sigure pariuri la ruletă (cote mici)

Pariuri exterioare

🤑 Pariul cu cea mai mare cotă la ruletă

Direct (cotă 36)

🤔 Ce cotă are zero la ruletă?

36 (plata 35:1)

⭐ Probabilitate pariu Direct ruleta europeană

2.70%

🗽 Probabilitate pariu Direct ruleta americană

2.63%

Cum se calculează cotele și probabilitățile de câștig la ruletă

Roata ruleta Cote

Cum să faci bani la ruletă?’ probabil este cea mai des întâlnită expresie din acest domeniu

Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să înțelegi mai mulți termeni importanți la ruletă, cum ar fi șansele de câștig, cote împotriva câștigului sau avantajul casei. 

Hai să luăm un exemplu simplu: cum se calculează cotele de joc la ruletă pentru pariul Direct, pe un singur număr la ruleta europeană, cu un singur zero.

Șansa de câștig

Formula următoare te poate ajuta să calculezi imediat șansa de câștig pentru orice pariu la ruletă:

Șansa de câștig = Numărul de moduri de câștig / Numărul de moduri de a pierde

La pariul direct ai un singur mod de a câștiga și 36 de moduri de a pierde, deoarece sunt 37 de numere. Astfel șansa de a câștiga un pariu direct este de 1 la 36.

Probabilitatea de câștig

Probabilitatea de a câștiga este diferită de șansa de a câștiga la ruletă. Dacă e exprimată sub forma unei fracții atunci numărătorul va reprezenta numărul posibilităților de câștig, iar numitorul va reprezenta numărul total de posibilități de câștig. Se poate calcula cu următoarea formulă:

Probabilitatea de câștig = Numărul de moduri de câștig / (Numărul de moduri de câștig + Numărul de moduri de a pierde)

La ruleta europeană toate cele 37 de numere au aceeași probabilitate de a ieși. Astfel la pariul direct ai o singură posibilitate de câștig din 37 de posibilități. Aceasta va fi exprimată ca 1/37 sau 2.70% în formă procentuală.

Cote, câștiguri și plăți

Cu toate acestea, casa plătește doar 35 la 1 la pariurile câștigătoare, datorită prezenței lui 0, care dă avantajul casei. De aici și cota 36 pentru un pariu pe un singur număr. Pentru a calcula plata, câștigul net sau cotele la ruleta europeană poți folosi aceste formule:

Câștigul net = 36 / Numere acoperite - 1
Plata = (36 / Numere acoperite - 1) : 1
Cota = 36 / Numere acoperite


Aplicăm formulele la pariul pe un singur număr și vom avea o plata de 35:1, un câștig net de 35 și o cotă de 36. Dacă aduni și unitatea pariată vei obține profitul de 36.

Exemplu de calcule pentru pariul Pe colț

Se procedează cu aceleași calcule pentru orice alt tip de pariu. Hai să mai luăm un exemplu pentru pariul de 1 unitate pe Pe colț, pe 4 numere. Pe scurt dacă folosim formulele de mai sus vom avea:

Șansa de câștig = 4/33
Probabilitatea de câștig = 4 / (4 + 33) = 4/37 = 10.81%
Câștigul net = 36/4 - 1 = 8
Plata = (36/4 - 1) :1 = 8 : 1
Cota = 36/4 = 9

wave albastru mov mobile
wave albastru mov

Cotele și plățile pariurilor la ruletă

În jocurile de ruletă, există două grupuri principale de pariuri – pariuri externe și pariuri interne. Numele sunt derivate din pozițiile pariurilor de pe masa de joc. Poți observa un raport invers proporțional între cote și probabilitatea de câștig și un raport direct proporțional între numerele jucate și probabilitatea de câștig. Astfel cu cât pariezi pe mai multe numere vei avea o probabilitate mai mare de câștig, dar și o cotă și plată mai mici.

  • Pariurile exterioare au șanse mai mari de câștig, dar plăți mult mai mici, deoarece acoperă mai multe numere și au cotele mai scăzute. 
  • Pariurile interioare, pe de altă parte, au mai puține probabilități de câștig, dar plăți și cote considerabil mai mari, deoarece acoperă mai puține numere.
  • Pariul pe cinci numere este posibil numai la ruleta americană. Acesta este un pariu pe grupul de numere: 0, 00, 1, 2 și 3. Casa plătește 6:1 la câștig și pariul are o probabilitate de a ieși de 13.16%. Cota la acest pariu este foarte mică în raport cu șansele de reușită. De aceea pariul pe 5 numere este unul dintre cele mai proaste pariuri la ruleta pe care le poți face.
Pariu Plată Cotă Probabilitate
ruleta europeană
Probabilitate
ruleta americană
Direct (straight)
35:1
36
2.70%
2.63%
Divizat (split)
17:1
18
5.41%
5.26%
Triplu (street)
11:1
12
8.11%
7.89%
Pe colț (corner)
8:1
9
10.81%
10.53%
Pariul pe 5 numere
(0, 00, 1, 2, 3)
6:1
7
-
13.16%
Linie de șase
5:1
6
16.22%
15.70%
Coloană
2:1
3
32.43%
31.58%
Duzină
2:1
3
32.43%
31.58%
Roșu / Negru
1:1
2
48.65%
46.37%
Par / Impar
1:1
2
48.65%
46.37%
1-18 / 19-36
1:1
2
48.65%
46.37%

Avantajul casei la ruletă: ce este și cum se calculează

Poate te-ai gândit de multe ori cum să câștigi mai mult atunci când joci ruletă online pe bani reali. Acum că știi cum funcționează algoritmul cotelor la ruletă vei înțelege mai bine termenul de avantaj al casei. Marginea casei reprezintă câștigul cazinoului pe termen lung din pariurile tale la ruletă. Astfel reprezintă diferența dintre șansa ta de câștig și plata efectivă pentru un pariu câștigat.

Pentru a calcula avantajul casei la jocurile cu ruletă trebuie sa folosești următoarea formulă: 

Avantajul casei = (Cota împotriva câștigului – Cota casei) x Probabilitatea de câștig x 100

Cota împotriva câștigului = Numărul de moduri de a pierde / Numărul de moduri de a câștiga

La ruleta europeană există un singur buzunar zero pe roată. Șansele împotriva câștigului cu un pariu Direct pe un număr sunt 36 la 1, dar casa plătește doar 35 la 1. Probabilitatea de câștig, după cum am văzut mai sus este de 1/37.

Așa că ecuația va fi după cum urmează:

(36/1 – 35/1) x 1/37 x 100 = 1/1 x 1/37 x 100 = 0,0270 x 100 = 2,70%

La ruleta americană, cu dublu zero, avantajul casei va fi semnificativ mai mare. La fel dacă luăm ca exemplu pariul Direct pe un număr șansele împotriva câștigului sunt 37 la 1, dar casa plătește la fel, doar 35 la 1.

Folosind formula de mai sus, putem calcula marginea casei:

(37/1 – 35/1) x 1/38 x 100 = 2/1 x 1/38 x 100 = 0,0526 x 100 = 5,26%

Ruleta europeana vs americana

Cu alte cuvinte, te vei confrunta cu pierderi de 27 RON în medie pentru fiecare 1.000 RON pe care ai pariat la ruleta europeană și cu pierderi de 56 RON pentru fiecare 1.000 RON pariați la ruleta americană. Astfel analizând algoritmul ruletei ai învățat că pe termen lung casa câștigă întotdeauna. Însă vei putea utiliza anumite trucuri și strategii la ruletă care îți pot maximiza câștigurile.

wave verde
wave verde

Alegerea roții de ruletă

Cele mai populare versiuni sunt Ruleta Americană și Europeană. O privire rapidă asupra fiecărei roți a ruletei ar trebui să fie suficientă pentru a observa cea mai importantă diferență dintre  ruleta europeană și ruleta americană. și anume numărul zerourilor. Ruleta franceză si cea europeană are un buzunar verde (0), în timp ce ruleta americană are două 0, 00. Numărul de zerouri afectează atât designul roții, cât și marginea casei.

Dacă dorești să ai șanse mai mari de câștig pe termen lung cu siguranța ar trebui să alegi ruleta europeană. Deși ambele tipuri au aceleași cote pentru aceleași pariuri probabilitățile de câștig sunt diferite, datorită prezenței unui zero în plus la ruleta americană. Dacă vrei să ai șanse la câștiguri mai mari atunci când joci pe bani reali, îți recomand versiunile de ruletă de la EGT. La jocuri ca Virtual Roulette poți câștiga unul din cele 4 jackpoturi progresive marca EGT.

Acestea sunt doar câteva sfaturi, dar ar trebui să îți faci propria cercetare pentru a identifica care joc de ruletă și tip de pariuri ți se potrivesc. Înainte de a juca este important să cunoști toate regulile la ruletă. De asemenea poți exersa strategii de joc la o ruletă online gratis, care este disponibilă la cazinourile de top din România.

Ruleta Europeana

Ruleta Europeană

  • Dacă arunci o privire la Ruleta Europeană, vei vedea 36 de buzunare numerotate, care sunt fie roșii, fie negre. Dar un singur buzunar verde pentru zero.
  • De asemenea, este posibil să observi că numerele de pe roți nu sunt exact în aceeași ordine. Dar aceasta este o diferență mai puțin relevantă între ruleta europeană și cea americană.
  • În cazul ruletei europene, marginea casei este de doar 2,7%, împreuna cu 1 din 37 șanse de câştig

Ruleta Americană

  • Șansele de a câştiga la Ruleta Americană sunt mai mici, 1 din 38, comparativ cu Ruleta Europeană. 
  • A avea acel buzunar verde în plus nu a fost capriciul designerului american de ruletă. A fost o mișcare strategică astfel încât casa să aibă un avantaj mai mare 
  • Atunci când joci la ruleta americană marginea casei este de 5,26%. Cazinourile online încearcă să remedieze acest minus oferind bonusuri și limite de pariere mai mici
Ruleta Americana

Întrebări frecvente despre cotele la ruletă

Cea mai mare cotă la ruletă o are pariul pe un singur număr. Cota pentru pariul Direct este 36 cu o plata de 35:1. Astfel că dacă vei paria 10 RON, de exemplu, pe 7 și bila se oprește pe el vei avea un câștig total de 360 RON și un profit de 350 RON.

Între cotele numerelor la ruletă și probabilitatea de câștig este un raport invers proporțional. Cu cât pariezi pe mai multe numere cu atat cota va fi mai mica, dar probabilitatea de câștig va fi mai mare. De exemplu, dacă pariezi pe un singur număr la ruletă vei avea o cotă de 36, dar o probabilitate mică de câștig, de doar 2.70%.

Pentru același tip de pariu la ruleta europeană și americană vei avea aceeași cotă și plată. Ceea ce e important e că probabilitatea de câștig la același tip de pariu e mai mică la ruleta americană, datorită lui 00, care dă avantajul casei mai mare de 5.26%. De aceea îți recomand să alegi ruleta europeană.

Dacă plasezi un pariu pe un singur număr la ruleta europeană vei avea o probabilitate de 2.70% ca acel număr să fie câștigător. Poți folosi formula: Probabilitatea de  câștig = Numărul de moduri de câștig / (Numărul de moduri de câștig + Numărul de moduri de a pierde). Astfel probabilitatea de câștig la pariul Direct este de 1/37, adică 2.70%.

La ruleta europeană pentru pariul pe 0 vei avea o plata de 35:1, o cotă de 36 și o probabilitate de câștig de 2.70%. Astfel dacă plasezi un pariu de 10 RON pe 0 la ruletă și acesta este câștigător vei primi o plată de 360 RON.

Nu, cotele la ruletă sunt fixe și nimic nu le poate modifica. Nici o strategie nu va mări cotele. Poți doar să aplici unele sfaturi și strategii care te pot ajuta să îți maximizezi câștigurile și să limitezi pierderile. 

divider albastru verde
wave albastru deschis

Concluzie: Cum te pot ajuta cotele să câștigi la ruletă

După cum ai putut observa cotele la ruletă sunt variate și ar trebui analizate cu atenție înainte de a alege pariul pe care urmează să-l plasezi. E important să înțelegi cum funcționează raportul dintre cotele numerelor la ruleta și probabilitatea de câștig. 

Înainte să alegi o versiune de ruletă trebuie să iei în considerare cotele pentru avantajul casei la ruletă, care sunt deosebit de importante dacă te gândești la profitul pe termen lung. Deși cotele sunt aceleași la ruleta europeană și americană vei avea șanse mai mari de câștig dacă alegi ruleta europeană, cu un avantaj redus al casei, de doar 2.70%.

Dacă ești începător plasează pariuri exterioare, cu o cotă mai mică, dar cu șanse mai mari de câștig. Dacă în schimb îți place riscul plasează pariuri interioare care vin cu plăți mai mari, dar cu șanse mai mici de reușită.

Exersează cu ruleta gratis pentru a testa strategii de joc, dar și pentru a înțelege mai bine cum funcționează cotele la ruletă. Indiferent joci la versiuni de ruletă europeană, ca Relax Roulette, sau ruletă americană nu uita că ruleta este un joc de noroc.

Daniel Nazare Autor

Daniel Nazare

Autor, Jucătorul.ro

Daniel Nazare

Autor, Jucătorul.ro

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport, Adevărul, Cancan și Click.ro. A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro și Digi Sport. A scris la rubrica de opinii pentru ProSport, Adevărul, Evenimentul  Zilei, Ilfov Sport, 100% Sport. Daniel Nazare este prezentator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de profil din România și invitat la televiziunea Sport.ro. Este acum senior-editor la Prosport, unde semnează opinii și analize, dar scrie și articole zi de zi.