Ghid Ruletă Online ▷Top Jocuri de Ruletă la Cazino

Ruleta este un joc de noroc frumos și foarte atractiv iar riscul implicat când joci pe bani reali îl face cu atât mai captivant. Fiind numită și regina cazinourilor, ruleta online se bazează mai mult pe inspirație și noroc decât pe abilități și cunoștințe speciale.
Deoarece ne-am propus să te ajutăm să fii cel mai bun jucător, în acest articol am adunat răspunsurile la cele mai des întâlnite întrebări despre jocul de ruletă. Vei afla care sunt diferitele tipuri de jocuri de ruletă online, cum se joacă la ruletă, regulile, strategiile de pariere, rata de profit a casei dar și secretele jucătorilor profesioniști, care te vor ajuta să fii câștigător. Să-i dăm drumul!

Jucătorul.ro își propune să va ofere mereu cele mai exacte și actualizate informații. Va informăm că unele linkuri de pe site pot fi linkuri de afiliere. Ele nu aduc nici un cost suplimentar pentru cititori, dar pentru care noi putem primi un comision care ne ajută la menținerea site-ului.

Cele mai bune cazinouri pentru ruletă din România

Table Header
💯 Top cazino pentru ruletă live

🏆 Premii mari la Turnee de ruletă

🤑 Jocuri de ruletă pe mize mari
🎯 Cazinoul cu ruletă pe mize mici

🥇 Cele mai multe mese de ruletă

TOP Cazinouri din România unde poți juca ruletă online

Chiar dacă în România găsești nenumărate cazinouri cu ruletă online, nu la toate vei găsi aceeași provideri sau jocuri de ruletă. Chiar și limitele de pariere ale aceluiași joc pot să varieze de la un cazinou la altul. Românii adoră acest tip de joc, iar mulți încep, din curiozitate, cu versiunile de jocuri de ruletă la cazino online gratis. Este o modalitate lipsită de risc, dar îndeajuns de interactivă pentru a permite jucătorului să afle care sunt principalele reguli la ruletă și să prindă gustul jocului. 

Cum timpul înseamnă bani, mai ales la jocurile de cazino, am pregătit pentru tine o listă de cazinouri online unde vei găsi cele mai mari bonusuri și cele mai populare versiuni de ruletă online ale momentului. Înregistrează-te și joacă acum ruletă pe bani reali.

Cel mai nou cazino

2

DON.RO

4.9/5

2000 RON BONUS

150 ROTIRI GRATUITE

Bonus exclusiv

2

Mr. Bit

4.9/5

2500 RON BONUS

600 ROTIRI GRATUITE

Cazinoul momentului în România

2

Betano

4.9/5

1000 RON BONUS

900 ROTIRI GRATUITE

Bonus exclusiv

2

Frank Casino

4.9/5

2500 RON BONUS

600 ROTIRI GRATUITE

2

SLOTV

4.8/5

2500 RON BONUS

500 ROTIRI GRATUITE

2

luck

4.8/5

3000 RON BONUS

25 ROTIRI GRATUITE FĂRĂ RULAJ

Cel mai mare bonus de cazino

2

magnumbet

4.7/5

3300 RON BONUS

700 ROTIRI GRATUITE

2

las vegas

4.7/5

3000 RON BONUS

231 ROTIRI GRATUITE

2

casa pariurilor

4.7/5

- RON BONUS

2500 ROTIRI GRATUITE

wave verde
wave verde

Principalele tipuri de jocuri de ruletă

Ruleta este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc atât în cazinourile fizice cât și la cele online. Vei găsi trei tipuri principale de ruletă la cazino în România: Ruleta Americană, Ruleta Franceză și Ruleta Europeană. Și pentru că ne plac lucrurile scumpe, românii au dat gustul de variantele de tip Gold Roulette, Platinum Roulette. Fiecare tip vine cu caracteristici proprii și oferă oportunități de câștig diferite. Mai jos poți observa și care sunt principalele diferențe dintre ruleta europeană și americană.

Ruleta Europeana

Ruleta Europeană

Ruleta Europeană are 37 de numere care alternează în sloturi roșii și negre, cu un singur slot verde pentru zero. Secvența de numere pe roată este identică ruletei franceze:

0-32-15-19-4-21-2-25-17-34-6-27-13-36-11-30-8-23-10-5-24-16-33-1-20-14-31-9-22-18-29-7-28-12-35-3-26.

Avantajul casei la ruleta Europeană este de 2.70%, unul dintre cele mai mici dintre jocurile de noroc la cazinourile online.

Ruleta Franceză

Ruleta Franceză are 37 de numere, numerotate de la 1 la 36 și un singur zero de culoare verde. Ordinea numerelor nu este consecutivă, numerele pare alternând cu cele impare pe culorile roșu și negru. Secvența numerelor arată astfel:

0-32-15-19-4-21-2-25-17-34-6-27-13-36-11-30-8-23-10-5-24-16-33-1-20-14-31-9-22-18-29-7-28-12-35-3-26

Acest joc de ruletă este foarte popular datorită avantajului scăzut al casei, de 1.35%. La Partage și En Prison sunt regulile specifice acestei versiuni de ruletă, care întocmai reduc avantajul casei și măresc șansele tale de câștig. 

Ruleta Franceza
Ruleta Americana

Ruleta Americană

Ruleta Americană a trecut prin diverse transformări până să ajungă la varianta pe care o știm astăzi. Această versiune are 38 de numere roșii și negre, între care un zero și un dublu zero, ambele în sloturi verzi. Numerele consecutive sunt așezate diametral opus pe roată, astfel:

0-28-9-26-30-11-7-20-32-17-5-22-34-15-3-24-36-13-1-00-27-10-25-29-12-8-19-31-18-6-21-33-16-4-23-35-14-2

Avantajul casei este de 5.26%, cea mai ridicată valoare dintre toate tipurile de ruletă. Asta înseamnă că riscul este mai ridicat pentru jucător, datorită prezenței unui dublu zero. De aceea recomandăm evitarea acestui tip de ruletă.

Ruleta virtuală vs Ruleta cu dealer live

Regulile jocului se păstrează atât la ruleta online cât și la ruleta cu dealer live. Diferența principală este dată de prezența unui dealer care este responsabil cu învârtirea roții. Limitele de pariere pot varia și ele în funcție de tipul de ruletă și cazinoul la care joci. Am sintetizat mai jos asemănările și diferențele dintre ruleta online electronică și ruleta live.

RULETA VIRTUALĂ

Joci singur, nu interacționezi cu nimeni

Acceptă mize reduse, începând de la 0.50 RON

Potrivită pentru începători

Câștiguri mai reduse

Mai multe versiuni de ruletă disponibile

Viteza de joc mărită

RULETA LIVE

Interacțiune ridicată cu dealerul și alți jucători

Mize minime de valoare mai ridicată

Potrivită pentru jucătorii experimentați

Câștiguri însemnate, mai ales la ruleta VIP

Versiuni limitate de ruletă live

Jocul decurge mai lent datorită prezenței mai multor jucători

divider albastru verde
wave albastru deschis

Caracteristicile si regulile ruletei

Indiferent joci la ruletă, blackjack sau baccarat trebuie înțelegi în primul rand cum funcționează fiecare tip de joc. Fiecare vine cu reguli specifice, de care trebuie ții cont, mai ales dacă vrei joci versiunea pe bani reali. Mai jos ai pe scurt informațiile principale despre scopul, elementele sau avantajul casei la ruletă. Le-am explicat mai detaliat pentru tine în articolul reguli la ruletă, pe care te invit îl citești.

Elementele ruletei

Elementele de bază ale jocului de ruletă sunt ruleta propriu zisă, bila și secțiunea de plasare a pariurilor. Pe roată sunt dispuse alternativ numere roșii și negre de la 1 la 36, alături de un 0 sau un 00 de culoare verde, în funcție de versiunea ruletei. Vei regăsi aceleași numere la ruletă și pe masa de joc unde vei plasa pariurile.

Scopul jocului

Scopul jocului este simplu și anume să ghicești numărul pe care se va opri bila. Poți face asta plasând pariuri pe un anumit număr, pe combinații de numere sau chiar pe culoare. Poți plasa pariuri și în funcție de împărțirea numerelor pe roata ruletei. Astfel, există zone denumite: „vecinii lui zero”, „Tiers du cylindre” sau „Orfanii”. Îți voi detalia toate posibilitățile mai jos.

Ruletă online vs ruletă live

Exista sute de versiuni ale ruletei online dar în principal vei avea posibilitatea de a alege între ruleta electronică sau virtuală și ruleta cu dealer live.

Avantajul casei la ruletă

Avantajul cazinoului la jocul de ruletă variază în funcție de versiunea acesteia. De exemplu avantajul casei la ruleta americană este de 5.26%, iar la ruleta europeană și franceză de 2.70%. În cazul ruletei franceze avantajul poate sa scadă până la 1.35% dacă se aplică regulile En Prison sau La Partage.

Ruleta online

Cei mai importanți furnizori de jocuri de ruletă online

Ruleta este un joc pe care îl găsești la orice cazino de top din România și din străinătate. Vei observa că aceleași jocuri sunt disponibile la mai multe cazinouri și asta pentru că providerii sunt cei care creează jocurile și colaborează cu cazinourile online. S-ar putea totuși să observi diferențe în limitele de pariere.

Găsești mai jos furnizorii de jocuri de ruletă pe care îi vei întâlni la majoritatea cazinourilor online.

Pragmatic Play nu are o vechime foarte mare pe piața jocurilor de noroc, dar oferă produse cu o grafică și funcționalitate impecabile. Printre jocurile de ruletă de la Pragmatic Play vei găsi versiunile europene de: Azure Roulette, Roulette Macao, Speed RouletteMega Roulette, Auto Roulette.

NetEnt este un producător care oferă atât jocuri live dar și variante de jocuri automate deși acestea nu sunt preponderente. Toate jocurile de ruletă reproduc atmosfera pe care te aștepți să o găsești în cazinourile fizice. La fel ca jocurile de ruletă EGT, ruleta de la NetEnt poate fi jucată în diferite variante precum: European Roulette, American Roulette sau Roulette Advanced.

Playtech este una dintre cele mai mari companii care oferă jocuri de ruletă. Compania Playtech are un capital de piață
impresionant de 4 miliarde de dolari, iar jocurile sale sunt prezente la cazinourile din întreaga lume. Vei găsi studiouri de ruletă live de la Playtech în Letonia, România și Filipine. Printre multitudinea de versiuni de ruletă pe care le vei găsi la Playtech sunt: Live Prestige Roulette, Double Screen Roulette, Mini Pinball Roulette sau Premium European Roulette.

Evolution Gaming este un producător de jocuri de cazino renumit în Europa. Este cunoscut pentru grafica impecabilă pe care o oferă si de asemenea este considerat cel mai bun provider de ruletă live. La Evolution Gaming vei găsi toate tipurile de ruletă precum: Lightning Roulette, Immersive Roulette, Ruletă Franceză, Ruletă Americană sau Ruletă Europeană.

Cele mai populare jocuri de ruletă în România

Lista jocurilor de ruletă este diversă, cu variații pe gustul tuturor amatorilor. Cu timpul,  jocurile la ruletă s-au dezvoltat și au apărut variante precum: Ruleta 3D, Ruleta Californiană, Ruleta live, Ruleta virtuală sau chiar jocuri ruletă pe Steam. Sigur, dacă ți-ai propus o anumită diversitate, poți opta pentru alte jocuri la ruletă precum: Ruleta MultiWheel, Ruleta Pinball, Ruleta Progresivă, Immersive Roulette sau Auto Lightning Roulette.

Iată principalele versiuni de ruletă pe care le vei găsi la cazinourile online din România. Poți juca varianta de ruletă online gratis fără depunere, opțiune pe care unii operatori de cazinouri online o pun la dispoziția jucătorilor. La fel, poți începe cu jocuri de ruleta demo.

Cele mai populare jocuri de ruletă live în România

La majoritatea cazinourilor vei găsi jocuri de ruletă live de la Evolution Gaming și Ezugi, acestea fiind preferatele jucătorilor. La fel de populare sunt și versiunile de la Pragmatic Play și Playtech. Ține minte că poți juca ruletă cu dealer live numai pe bani reali.

wave albastru mov mobile
wave albastru mov

Tipuri de pariuri și cote la ruletă

Cel mai important lucru atunci când alegi acest joc este să știi cum să plasezi pariurile. Deși este un joc de noroc, înțelegerea tipologiilor de pariuri și a cotelor la ruletă îți poate mări considerabil șansele de câștig. Distincția principală se face între pariurile interioare și cele exterioare. Dacă nu ai experiență la jocul de ruletă îți recomand să alegi pariurile exterioare. Sunt mai simple, oferă mai multe șanse de câștig, însă vor plăti mai puțin. Pariurile interioare și cele speciale, în schimb, se potrivesc jucătorilor experimentați.

Pariuri interioare

Pariu Numere acoperite Cotă Probabilitate de câștig
Direct (Straight)
1
36.00
2.70%
Divizat (Split)
2
18.00
5.41%
Triplu (Street)
3
12.00
8.11%
Pe colț (Corner)
4
9.00
10.81%
Linie de șase
6
6.00
16.22%
Pariul pe 5 numere (0, 00, 1, 2, 3)
*numai la ruleta americană
5
7.00
13.16%

Pariuri exterioare

Pariu Numere acoperite Cotă Probabilitate de câștig
Coloană
12
3.00
32.43%
Duzină
12
3.00
32.43%
Roșu / Negru
18
2.00
48.65%
Par / Impar
18
2.00
48.65%
1-18 / 19-36
18
2.00
48.65%

Pariuri anunțate

Pariurile speciale la ruletă se bazează pe secțiuni de numere ale roții ruletei. Numerele pe roată nu sunt consecutive și pot fi grupate în următoarele zone: vecinii lui zero, Tiers du cylindre și orfanii. Aceste pariuri sunt disponibile numai la ruleta cu un singur 0, europeană sau franceză.

Ruleta vecinii lui zero orfanii