Reguli Blackjack - Cum se joacă 21

Regulile jocului Blackjack sunt ușor de reținut, tot ce trebuie să faci este să bați mâna dealer-ului fără să treci de 21. Este unul din cele mai populare jocuri de noroc datorită șanselor mari de câștig.  Toate bune și frumoase, dar care-i secretul?

Secretul este să înveți mai întâi regulile, apoi strategia de bază, și stăpânești număratul cărților. Citește articolul până la capăt ca să afli cum să joci Blackjack și cum să întorci avantajul casei în favoarea ta! Să-i dăm înainte!

Jucătorul.ro își propune să va ofere mereu cele mai exacte și actualizate informații. Va informăm că unele linkuri de pe site pot fi linkuri de afiliere. Ele nu aduc nici un cost suplimentar pentru cititori, dar pentru care noi putem primi un comision care ne ajută la menținerea site-ului.

Lista de reguli Blackjack

Table Header

♠️ Regula #1

Dublează mereu când ai un hard 11

♠️ Regula #2

Dă mereu split la perechile de 8 și A

♠️ Regula #3

Nu da split la perechile de 5 sau 10

♠️ Regula #4

Dublează mereu pe 10 vs. o carte ≤ 9

Introducere în Blackjack

Blackjack, sau 21, este un joc de cărți între unul sau mai mulți jucători și dealer, cu două sau mai multe pachete de 52 de cărți. Blackjack este un joc de care niciun cazino online din România nu ar trebui să lipsească. 

Cu Blackjack-ul online nu numai că poți câștiga mult, ci și să te distrezi mult. Trebuie, însă, să cunoști regulile standard. Este un lucru bun că regulile cărților de Blackjack nu sunt greu de înțeles.

Când începi să joci Blackjack, trebuie să începi cu procesele simple. Spre deosebire de alte jocuri de noroc, cunoașterea regulilor și a strategiei de bază este esențială în Blackjack, ca să îți crești șansele de câștig. Citește articolul până la capăt ca să descoperi aceste reguli de bază, și apoi vei putea înțelege cele mai bune strategii de joc.

divider albastru verde
wave albastru deschis

Obiectivul jocului

În Blackjack, vrei să fii mereu cât mai aproape de 21. Indiferent dacă ai 20 de puncte sau 15 puncte, atâta timp cât ai mai multe puncte ca dealerul, ești câștigător. Dacă ai mai mult de 21 de puncte, vei pierde. 

Cea mai bună mână posibilă în blackjack este 21 de puncte cu două cărțiAs (A) și 10/J/Q/K  și se numește Blackjack

Mulți jucători noi cred că principalul obiectiv este să obțină 21, dar acest lucru nu este neapărat adevărat. La Blackjack, trebuie să bați dealerul, fără să treci peste 21 (bust). Scorul fiecărui jucător este determinat în funcție de suma cărților sale.

blackjack masa

Valoarea cărților de Blackjack

În cadrul regulilor de joc în Blackjack, trebuie să știi că înainte de a lua un pachet de cărți și de a începe, asigură-te că te familiarizezi cu valoarea fiecărei cărți. Suma punctelor tuturor cărților dintr-o mână se numește valoarea mâinii. 

 As – valorează 1 sau 11 puncte în funcție de situație. Dacă mâna depășeșete 21 de puncte, atunci valorează 1 punct, dacă nu, 11;

K, Q, J, 10  – valorează 10 puncte;

Cărțile 2-9 – au valoarea afișată.

Aspectul meselor de joc

Pe lângă dealer, la masa de joc de Blackjack se pot așeza până la șapte jucători. O masă de Blackjack are forma unui semicerc, iar dealerul stă pe partea egală, cu jetoanele în fața sa. Până la șapte jucători stau vizavi în acel semicerc.

Există un spațiu pe masă unde fiecare jucător își plasează pariul sub formă de jetoane înainte de fiecare rundă. Fiecare masă de blackjack pe bani reali are o anumită miză minimă. Există, de asemenea, miza maximă permisă pe mână, care la jocurile VIP Blackjack poate ajunge și la 100.000 RON. 

Deoarece aceste reguli de Blackjack pot varia de la cazinou la cazinou, trebuie să luăm în calcul și următorul aspect:

Stabilirea câștigătorilor

Scorul dealerului este comparat cu fiecare jucător. Dacă unul are mai multe puncte decât dealerul, dar nu depășește maximul de 21, el câștigă jetoane egale cu pariul său. Dacă jucătorul și dealerul au același număr de puncte, runda este considerată egalitate, sau remiză (push).

Pariul jucătorului rămâne în bugetul de pariuri și poate fi retras, lăsat sau mărit. Dealerul colectează toate cărțile împărțite și le plasează în recipientul transparent din dreapta sa.

imagine speed blackjack Evolution Gaming

Cum se desfășoară un joc de Blackjack

Răspunsul la întrebarea cum se joacă Blackjack este simplu, și anume prin intermediul listei de reguli de Blackjack online. Primul pas este să plasezi un pariu la masă de Blackjack.

De obicei, poți afla pariurile minime și maxime în previzualizarea jocului, ce se va desfășura astfel: 

1 Conform regulilor jocului Blackjack, înainte de începerea fiecărei runde de joc, plasează pariul în câmpul desemnat de pe masă;

2 Când toate pariurile sunt plasate, dealerul împarte cărțile;

3 Dacă ai un număr suficient de aproape de 21, refuză următoarea carte – Stand. Dacă mai vrei o carte sau mai multe, le poți cere – Hit.

4 Dacă nimeni nu mai vrea carte, suma cărților fiecărui jucător se compară cu suma cărților dealerului;

5 Dacă ești mai aproape de 21 decât crupierul, felicitări, ai câștigat! Dacă ești la egalitate cu dealerul, banii mizați sunt returnați – Push/Tie

6 Dacă sunt depășite 21 de puncte, pierzi în fața băncii, iar pariul este retras de dealerul cazinoului;

7 Numai când toți jucătorii și-au terminat jocul, dealerul trage o altă carte pentru propriul său joc;

8 Cu 16 puncte sau mai puțin, statistic vorbind, jucătorul ar trebui să mai ceară o carte;

9 Dacă dealerul are mai mult de 21 de puncte, toți jucătorii care nu au trecut de 21, câștigă;

10 În caz contrar, câștigă doar jucătorii cu o mână mai mare decât a dealer-ului vor câștiga.

divider portocaliu
wave portocaliu

Termeni des folosiți în Blackjack

Pentru a înțelege mai bine jocul, va trebui să înțelegi sensul principalilor termeni de Blackjack. Cunoașterea conceptelor principale joacă un rol aproape decisiv în victorie. Blackjack este unul dintre acele jocuri în care experiența este mai importantă decât șansa.

• Insurance – sau Asigurare. Dacă dealerul are un as în mână, există șansa de a se asigura împotriva unui posibil Blackjack de la adversar. Asigurarea este egală cu jumătate din primul pariu. În acest caz, dacă reprezentantul cazinoului a avut Blackjack, pariul este returnat, în caz contrar asigurarea se resetează la zero și se duce în contul cazinoului, jocul continuă; Nu lua asigurare, s-a demonstrat statistic că este un pariu păgubos pe termen lung.

• Blackjack – Însuși conceptul de Blackjack înseamnă o combinație de cărți de as și jack, damă sau rege cu valoarea 10 puncte. Desigur, aceasta este o victorie perfectă, dar nu singura combinație câștigătoare;

• Side Bets – Pariurile secundare sunt în mare parte jocuri secundare de noroc și șansă. Sunt ocazii pentru jucătorii aventuroși de a câștiga pariuri suplimentare;

• Bust – Jucătorul câștigă dacă dealerul depășește 21 de puncte;

• Double down – După ce a primit primele două cărți, un jucător poate dubla indiferent de valoarea pariului. Dacă un jucător dublează, el primește doar o carte după aceea. Când se dublează pariul, se pot distinge dublele cu mâinile soft și cu mâinile hard;

• Hard hand – O mână care nu conține As;

• Soft hand – O mână care conține un As;

• Surrender –  Ai ocazia să renunți la mână înainte de a accepta mai multe cărți. Acest lucru se întâmplă de obicei numai atunci când dealerul are un as sau o carte cu valoare de zece;

• Hit – hit reprezintă momentul în care mai ceri încă o carte;

• Stand – rămâi cu cărțile pe care le ai.

Cum să îți crești șansele de câștig la Blackjack

Există multe tactici câștigătoare în Blackjack. Dacă dorești să utilizezi una dintre acestea, ar trebui să îți dai seama care dintre ele funcționează pentru tine. Deși este grozav să știi cum funcționează Blackjack-ul, există câteva sfaturi importante care te pot ajuta să-ți optimizezi jocul. Iată despre ce sfaturi este vorba:

1

Învață mai întâi regulile jocului

Baza pentru stăpânirea și câștigarea unui joc pe termen lung este reprezentată de site-uri pentru reguli de Blackjack. Pe lângă cursul jocului, acesta include și termenii tehnici și opțiuni de joc la Blackjack pe care le ai pentru a influența cursul jocului. 

2

Memorează strategia de bază

Joacă ținând cont de strategia de bază la blackjack; Nimeni nu vrea să se îmbogățească lent dar tocmai ăsta e farmecul jocului Blackjack. Există o strategie de bază, pe care trebuie s-o înveți pe de rost, care acoperă toate mâinile posibile. Aplicată corect, te poate ajuta să scazi avantajul casei sub 0.5% sau chiar să-l întorci în favoarea ta, dacă mai înveți și să numeri cărți.

3

Începe gratis, cu varianta demo

Jucătorii ar trebui să înceapă întotdeauna Blackjack-ul în modul demo la jocuri de noroc, cu excepția cazului în care stăpânești regulile jocurilor de cazinou. Gândește-te la acest mod ca la un fel de loc de joacă în care poți experimenta. Modul demo și, implicit, Blackjack gratis îți va oferi încredere. Nu uita că acest joc este interzis minorilor și trebuie jucat la cazinouri licențiate ONJN;

4

Dublează când ai cărți mari

Dublarea este una dintre cele mai puternice mișcări pe care le poți face ca jucător. Dublează orice mână de 11 și cele de 10 doar atunci când dealerul arată 9 sau o carte mai mică;

5

Joacă blackjack live cu dealer real

Alege mereu jocurile de Blackjack cu dealer live decât jocurile de Blackjack bazate pe software de cazinou. La cazinouri online cu dealeri live, poți urmări îndeaproape întregul joc.

wave coral left
wave coral left

Reguli de bază la Blackjack

Dorești să afli cum câștigi la Blackjack? Nu îți face probleme! Pentru a juca clasicul joc de cărți, trebuie neapărat să cunoști reguli de bază pentru Blackjack. Primele forme ale Blackjack-ului de astăzi au jucat doar doi jucători unul împotriva celuilalt.

Ceilalți jucători de la masă mai au o oarecare influență asupra jocului individual, deoarece este vorba despre cărțile deja jucate și despre constrângerea probabilității cărții care va urma. Regulile de Blackjack sunt aproape uniforme la nivel internațional. În continuare, vom detalia cele mai importante elemente ale jocului de Blackjack.

Hit sau Stand – Când le folosim?

După ce au fost împărțite primele două cărți, fiecare jucător are opțiunea de a accepta mai multe. Până când ești mulțumit de totalul tău. Cu „Hit” îi spui dealerului că vrei o altă carte, iar cu „Stand”, mâna ta rămâne așa cum este.

A alege Stand înseamnă pur și simplu că ești mulțumit de cărțile care ți-au fost împărțite și nu vrei să tragi cărți suplimentare. Hit înseamnă că vrei să tragi o altă carte (sau mai multe), să încerci să-ți îmbunătățești mâna.

A ști când să ceri altă carte sau să stai în joc nu este doar o parte importantă pentru a putea juca efectiv Blackjack, ci poate, de asemenea, să reducă avantajul casei sub 1%, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune jocuri de cazinou în 2024.

Ce faci în cazul unui split la jocul de Blackjack?

Împărțirea unei mâini de Blackjack este o practică obișnuită atunci când li se oferă o mână care le permite să fie împărțită. „Split” îți cere să îți mărești pariul, deoarece fiecare mână de Blackjack nou creată necesită propriul pariu.
Fiecare variantă de Blackjack oferă propriul set de reguli legate de împărțirea mâinilor. De regulă, posibilitatea „divizării” există doar la prima etapă. De exemplu, nu este posibil ca o carte suplimentară să fie împărțită și apoi să se facă „split”.

Când dublezi la Blackjack?

Există un singur punct într-un joc de Blackjack când ai ocazia să dublezi și anume imediat după ce ți-au fost împărțite cele două cărți inițiale. Aici decizi să îți dublezi pariul și, în schimb, mai tragi o singură carte (Double Down).
Desigur, acest lucru este deosebit de util dacă ai un 11 în mână. Dacă ți se oferă apoi o carte de valoare 10, ai procedat bine. În schimb, desigur, suporți întregul risc de a nu putea continua să acționezi cu o carte următoare nefavorabilă. (de exemplu, un 2).

Asigurare la Blackjack - Ce este și de ce nu merită

Poți încheia o asigurare ori de câte ori prima carte a dealerului este un as. Dar aceasta este doar o opțiune pentru tine, pe care desigur nu trebuie neapărat să o accepți. Dacă decizi să te asiguri, un nou pariu de jumătate din pariul original va fi plasat împotriva posibilului Blackjack al dealerului. Dacă acesta este cazul, ai câștigat pariul de asigurare 2:1, ceea ce îți reduce pierderea. Dacă dealerul nu are Blackjack, pierzi pariul și mâna continuă ca de obicei.
Dacă cartea în sus pentru dealerul cazinoului este un as, el va întreba jucătorii dacă doresc să se asigure împotriva Blackjack-ului. Practic, acest termen de „asigurare” este oarecum înșelător. Dacă dealerul nu are Blackjack, conform mai multor recenzii, ai plătit în zadar pariul de asigurare. Prin urmare, în majoritatea cazurilor, asigurarea nu merită.

Cum se joacă perechile în Blackjack?

Unul dintre cele mai populare pariuri secundare este reprezentat de perechile perfecte, deoarece este unul dintre cele mai simple pariuri, tot ce îți trebuie este o pereche potrivită. Ratele de plată variază în funcție de tipul de pereche.

Acest pariu secundar este câștigat atunci când primele două cărți împărțite ale jucătorului sunt o pereche. Două cărți sunt considerate a fi o pereche atunci când ambele dețin aceeași valoare numerică sau aceeași valoare nominală pentru cărțile de față.

Există trei tipuri diferite de perechi perfecte:

  1. Pereche mixtă – Acest pariu este plasat pe posibilitatea ca jucătorul să aibă ambele cărți de aceeași valoare, dar culoare și culoare diferite;
  2. Pereche colorată – Acest pariu este plasat pe posibilitatea ca jucătorul să aibă ambele cărți de aceeași valoare și aceeași culoare;
  3. Perechea perfectă – Acest pariu secundar este plasat pe posibilitatea ca jucătorul să aibă perechea perfectă de cărți într-un joc de Blackjack cu mai multe pachete.

Tehnici de joc și variații ale regulilor - informații esențiale

Există multe tipuri de jocuri, fiecare cu propriul set de variații ale regulilor de Blackjack. Jocul de cărți este atât de atractiv pentru că nu depinde doar de șansă, ci jucătorul însuși are o oarecare influență asupra cursului jocului și șansele de câștig sunt mai mari în comparație cu alte jocuri.

Nu strică să te ocupi de strategii, nu în ultimul rând pentru că ele clarifică viziunea acestui joc. Trebuie să decizi singur dacă joci după o anumită strategie de Blackjack sau dacă presupui că poți câștiga cu ea.

Șansele de câștig pentru jucătorul strategic depind și de numărul de pachete utilizate. Cel mai bun punct de plecare este jocul cu un singur pachet, dar această variantă este rar întâlnită. Normal este un număr de până la 8 pachete cu 52 de cărți fiecare.

Pariuri laterale și șansele de câștig la Blackjack

Jucătorii care vor să trăiască mai intens jocul de Blackjack, ar trebui să înceapă să folosească pariuri laterale. Există mai multe pariuri secundare populare care merită încercate pentru câștiguri substanțiale.

Pariurile secundare reprezintă pariuri opționale pe care un jucător le poate face în plus față de pariul principal. Este vorba despre pariuri care acoperă lucruri care se întâmplă în timpul jocului de mână principală care nu sunt acoperite de regulile normale de joc. Iată ce trebuie să știi despre pariurile secundare în Blackjack:

Asigurare – pariu lateral oferit jucătorului referitor la cartea respectivă pentru dealerul care ar putea fi un As. Jucăm cu jumătate din miză și este plătită 2:1 dacă dealerul are Blackjack. Șansa ca dealerul să aibă o valoare de 10 este de 31,4% și crește la 32,7% dacă niciuna dintre cele două cărți ale tale nu are valoarea 10. Avantajul casei este de 7,40% la un joc cu 6 pachete; De exemplu, Lux Blackjack de la Novomatic se joacă cu 6 pachete de cărți.

21+3 – se referă la primele două cărți și la prima carte pentru dealerul cazinoului. Aceste trei cărți pot crea cinci mâini interesante de poker cu 3 cărți cu fața în jos. Plățile sunt mai bune în comparație cu perechile perfecte. Avantajul casei este de 3,70%;

Perechi perfecte – permite parierea dacă primele două cărți vor fi o pereche perfectă. Avantajul casei, în general, este de 4,10%;

Pariu în urmă – pariază pe cărțile altor jucători ca și cum ar fi primul tău set de cărți. Nu poți interveni, însă, în modul în care este jucată mâna, așa că merită să urmărești cum joacă ceilalți înainte cărțile cu fața în jos de a plasa un pariu.

wave verde
wave verde

Cele mai populare variante de Blackjack

Cele mai multe tipuri de Blackjack la cazinourile terestre sunt disponibile și online. Există și mai multe în jocurile de Blackjack online oferite de diferiți provideri. În această secțiune dorim să trecem în revistă în unele dintre cele mai populare variante și să oferim mai multe informații despre Blackjack.

Blackjack Switch

În Blackjack Switch online, îți poți schimba cărțile fără a încălca regulile. Pentru a juca această variantă, trebuie să faci două pariuri de aceeași dimensiune. Cărțile pe care le primești apoi pot fi schimbate între ele.

Există o diferență importantă în acest joc. Blackjack-ul plătește doar 1:1 aici și când dealerul are 22, se consideră egalitate. Blackjack Switch este furnizat în prezent de producătorul de software Playtech.

Double Exposure

Varianta Double Explosure Blackjack online este un vis al oricărui jucător, deoarece poate vedea cărțile dealerului. Acestea sunt cu fața în sus pentru a le vedea și reprezintă un mare avantaj pentru jucător.

Însă, casa câștigă întotdeauna în caz de egalitate, cu excepția momentului în care jucătorul face un Blackjack. Dacă se întâmplă acest lucru, raportul de plată este de 1:1 în loc de 2:1 ca în varianta clasică.

Blackjack Double Exposure

Surrender

Blackjack Surrender se joacă de obicei între 2 și 6 pachete. Cărțile sunt împărțite și, spre deosebire de jocul clasic, acum ai opțiunea de a renunța la mâna când dealerul are mâna mai bună. Poți primi jumătate din pariu înapoi. Un avantaj clar pentru jucător, deoarece nu pierde întregul pariu.

Pontoon

Această alternativă populară la jocul de bază clasic urmează multe dintre aceleași reguli și același scop. Este vorba despre a învinge când dealerul are o mână mai bună în funcție de suma cărților. Cu toate acestea, principala diferență în această variantă este că ambele cărți oferite de dealerul cazinoului sunt împărțite cu fața în jos.

Este o variantă aleasă des între 2 sau mai multe opțiuni. În această situație este mai greu de prezis rezultatul. După o divizare, poți împărți și dubla din nou. Există o gamă variată de cazinouri ce oferă jocuri de Blackjack unde îți poți testa strategiile.

Întrebări frecvente despre regulile de bază la Blackjack:

Având în vedere că vorbim despre unul dintre cele mai populare jocuri de cazinou, Blackjack-ul se poate regăsi și în anumite cazinouri fizice din România.

Diferențele dintre aceste două variante constau, în principal, în flexibilitate. În timp ce, pentru jocul clasic este necesar să te deplasezi la un operator stradal, pentru varianta online este de ajuns să accesezi o masă de pe laptop sau de pe mobil.

Mai multe pariuri la masă îți oferă mai multe șanse de câștig la Blackjack. În acest fel, cu o strategie bine pusă la punct, vei obține serii câștigătoare.

În funcție de varianta de Blackjack aleasă, mizele vor fi diferite. În general, pornesc de la 5 RON la cazinourile online din România.

De cele mai multe ori, cazinourile online aleg să joace cu 6 pachete de cărți în pantof, sau shoe, la o singură masă de Blackjack. Acest lucru se face pentru a spori dificultatea de a număra cărțile, și pentru a garanta corectitudinea jocului.

Da, număratul cărților la blackjack nu este ilegal, și nici imposibil. Este dificil și necesită multă atenție, și cazinourile de regulă își dau seama destul de rapid când cineva numără cărți. Dar dacă poți să bați cazinourile la jocul lor, de ce să n-o faci?

divider portocaliu
wave portocaliu

Regulile la blackjack sunt doar baza, învață strategiile

Jocul de Blackjack este un clasic de netrecut, care poate fi găsit în orice cazinou de renume. Popularitatea sa se datorează regulilor simple de joc, dar și probabilităților mari de câștig. Acest aspect îl face potrivit pentru toate tipurile de jucători.

Blackjack-ul este, fără îndoială, unul din cele mai populare. Dacă ești începător, regulile sunt un început bun, dar nu sunt de ajuns. Ca să poți avansa, citește articolul strategii blackjack, care te va ajuta să treci la următorul nivel.

Strategia optimă minimizează întotdeauna avantajul casei. Totuși, acesta trebuie adaptat la regulile respective ale diferitelor variante de joc. Motivul pentru aceasta este că atunci când se folosește strategia corectă, avantajul casei poate fi redus de la 8% la 0,5%, ceea ce, la rândul său, oferă jucătorilor o șansă mai mare de a câștiga.

Daniel Nazare Autor

Daniel Nazare

Autor, Jucătorul.ro

Daniel Nazare

Autor, Jucătorul.ro

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport, Adevărul, Cancan și Click.ro. A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro și Digi Sport. A scris la rubrica de opinii pentru ProSport, Adevărul, Evenimentul  Zilei, Ilfov Sport, 100% Sport. Daniel Nazare este prezentator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de profil din România și invitat la televiziunea Sport.ro. Este acum senior-editor la Prosport, unde semnează opinii și analize, dar scrie și articole zi de zi.