Mini Roulette ▷ Pariuri, RTP, cum și unde să joci

Recenzie realizata de: Daniel Nazare

Ultimul update: 28.03.2024

Mini Roulette ▷ Pariuri, RTP, cum și unde să joci

Recenzie realizată de

Daniel Nazare

Ultimul update

28.03.2024

Mini Roulette este un joc grozav dacă vrei să joci la ruletă și nu ai foarte mult timp la dispoziție sau preferi un ritm mai alert. Dar poate fi și derutant dacă ești obișnuit cu masa clasică de ruletă europeană, pentru că lucrurile arată puțin diferit.

Nu-ți face griji, te voi ajuta în acest articol ca toate confuziile tale să se risipească și să te bucuri de această versiune simplificată. Pentru că nu e nimic complicat. Cu mici diferențe, sunt în principiu aceleași reguli de ruletă ca la orice alt joc și poate fi la fel de distractiv. Află mai jos tot ce trebuie să știi despre versiunea Mini Roulette de la Playtech.

Jucătorul.ro își propune să va ofere mereu cele mai exacte și actualizate informații. Va informăm că unele linkuri de pe site pot fi linkuri de afiliere. Ele nu aduc nici un cost suplimentar pentru cititori, dar pentru care noi putem primi un comision care ne ajută la menținerea site-ului.

Informații despre jocul Mini Roulette

Table Header

🎮 Producător Mini Roulette

Playtech

🎡Tipul ruletei Mini

Europeană

💲 Pariu minim 

0.50 RON

🤑 Pariu maxim 

250 RON

🔥 Top cazino cu Mini Roulette

până la 2500 RON
+600 ROTIRI GRATUITE

Disponibil exclusiv jucătorilor noi la primele 3 depuneri. 100 de rotiri gratuite la validarea contului. 18+ Se aplică T&C

până la 2500 RON
+600 ROTIRI GRATUITE

Disponibil exclusiv jucătorilor noi la primele 3 depuneri. 100 de rotiri gratuite la validarea contului. 18+ Se aplică T&C

Top cazinouri din România unde poți juca Mini Roulette

Jocurile de ruletă sunt atât de populare încât sunt prezente cam în orice cazino online cunoscut în România. Betano, SlotV, Casa Pariurilor, fiecare operator are o colecție vastă de mese de ruletă americană, europeană sau franceză (inclusiv variații ale acestora) din care poți alege. Dacă vrei să testezi versiunea mini, aruncă o privire mai jos. Ți-am pregătit o listă cu cele mai avantajoase cazinouri cu Mini Roulette unde te poți înregistra din România:

Bonus exclusiv

2

Mr Bit

4.9/5

2500 RON BONUS

600 ROTIRI GRATUITE

Cazinoul momentului în România

2

Betano

4.9/5

1000 RON BONUS

900 ROTIRI GRATUITE

Bonus exclusiv

2

Frank Casino

4.9/5

2500 RON BONUS

600 ROTIRI GRATUITE

2

SLOTV

4.8/5

2500 RON BONUS

500 ROTIRI GRATUITE

2

casa pariurilor

4.7/5

- RON BONUS

2500 ROTIRI GRATUITE

divider albastru verde
wave albastru deschis

Caracteristici și reguli ale jocului de ruletă Mini

Dacă încă nu îți este clar ce este Mini Roulette și ce e așa diferit la această versiune, acum o să-ți răspund tuturor întrebărilor. Vezi mai jos care sunt particularitățile și elementele unice pe care le are această variație a jocului clasic de la Playtech.

Mini Roulette Playtech caracteristici

Interfață și design

Prima diferență și cea mai evidentă la ruleta mini este cea vizuală: totul arată diferit, de cum începi jocul. Totul este simplu, inclusiv ruleta care este mai mică (și numerele sunt mai mari și mai vizibile pe roată pentru că sunt mai puține). Același lucru se aplică și la masa de pariere: ocupă mai puțin spațiu pe ecran. Seamănă, dar e mult mai scurtă decât cea clasică.

Numere

Numerele ruletei mini sunt de fapt principala diferență față de alte versiuni, și cauza tuturor celorlalte deosebiri. Pentru că față de numerele la ruleta normală care are 37 sau 38 de sloturi, Mini Roulette are doar numerele de la 1 la 12 și un zero (în total 13 numere). Masa de pariuri este adaptată corespunzător, cu mai puține numere și opțiuni de pariere.

RTP și Avantajul casei

Mini Roulette de la Playtech este o versiune simplificată a ruletei europene, cu un singur zero și un RTP de 96.15%. Asta înseamnă că avantajul casei este de 3.85% pentru toate tipurile de pariu, cu excepția celor care îl includ și pe zero. La pariurile care acoperă inclusiv numărul zero, avantajul casei este de 7.69%.

Interval de pariere accesibil

Fie că testezi Mini Roulette demo sau îl încerci direct pe bani reali, este un joc de ruletă virtual unde intervalul de pariere e foarte flexibil. Mizele minime și maxime diferă în funcție de pariu, începând de la doar 0.50 RON pentru pariuri pe un singur număr și pe 2, 3 sau 4 numere, și până la miza maximă de 250 RON pentru pariurile pe coloană sau jumătate de duzină. Cea mai mare miză minimă este la pariurile pe roșu/negru, care încep de la 5 RON. Iar maximul mesei este de 5000 RON.

Tipuri de pariuri și plățile la Mini Roulette

Cu doar 13 numere pe roată, este evident că și cotele de plată sunt diferite față de cotele la ruleta clasică. Șansele ca bila să se oprească pe un anumit număr sunt mult mai mari aici. Pentru pariul pe un singur număr, care la ruleta obișnuită plătește 35:1, plata la Mini Roulette este de 11:1, fiind doar numere de la 0 la 12 pe toată roata. De asemenea, nu mai există pariuri pe duzine, ci doar pe jumătate de duzină (grupuri de câte 6) și pe coloane de câte 3. Nu mai poți paria nici pe mic/mare (1-18/19-36), ci doar pe intervale 1-6, 4-9 și 7-12.

Dar există și pariuri care plătesc identic ca la versiunea clasică, cum ar fi European Roulette Pro. De exemplu, pariul pe culoare (roșu/negru) și pe paritate (par/impar) au tot cu cota de 2 și plata de 1:1. Celelalte plăți sunt de 2:1, 3:1 și 5:1. În tabelul de mai jos îți spun exact cât poți să câștigi în funcție de fiecare tip de pariu.

Pariu Numere Descriere Plată
Direct
1
Pariu pe un singur număr
11:1
Divizat
2
Pariu pe două numere alăturate
5:1
Transversală
3
Pariu pe un rând de 3 numere
3:1
Trei
3
Pariu care acoperă 3 numere: 0, 1, 2 sau 0, 2, 3
3:1
Pe colț
4
Pariu pe 4 numere alăturate
2:1
Pătrar
4
Pariu care acoperă 4 numere: 0, 1, 2, 3
2:1
Coloană
4
Pariu care acoperă un rând întreg orizontal de 4 numere
2:1
Jumătate de duzină
6
Pariu care acoperă 6 numere: 1-6, 4-9 sau 7-12
1:1
Roșu-Negru
6
Pariu pe numerele roșii sau negre
1:1
Par-Impar
6
Pariu pe numerele pare sau impare
1:1
wave albastru deschis
wave albastru deschis

Cum se joacă Mini Roulette de la Playtech

Chiar dacă versiunea este mai simplă, scopul jocului este același: să îți pui jetonul pe numărul câștigător. Trebuie doar să alegi tipul de pariu și să anticipezi corect unde se va opri bila după învârtirea ruletei. Așa că fie că vrei să joci Mini Roulette gratis sau pe bani reali la un cazino, uite pas cu pas ce trebuie să faci:

1

Înregistrează-te la cazino

Alege un cazino dintre cele pe care ți le-am recomandat în lista de mai sus, spre exemplu Mr Bit. Trebuie să fii logat în cont să poți accesa jocurile, așadar completează formularul de înregistrare și creează-ți un cont de jucător. Va trebui să-ți verifici contul și să faci o depunere înainte să poți juca Mini Roulette pe bani reali.

2

Folosește jetoanele pentru a selecta miza

Pe ecran poți vedea totul: roata, masa de pariere și jetoanele. Poți selecta valoarea pariului folosind jetoanele din partea de jos, pe care le poți trage stânga-dreapta cu mouse-ul (sau cu swipe dacă joci pe mobil) pentru a selecta o valoare între 0.50 și 500 de monede.

3

Plasează jetoanele pe masa de pariere

În partea de jos și în partea dreaptă a mesei poți vedea tipurile de pariu disponibile. Așază jetoanele pe masa de joc, pe toate numerele pe care vrei să pariezi. După plasarea jetoanelor, vei putea folosi opțiunile Double (pentru dublarea tuturor mizelor de pe masă), Undo (pentru retragerea ultimului jeton plasat) sau Clear (pentru a lua înapoi toate jetoanele) înainte de învârtirea roții.

4

Apasă butonul și începe jocul

În partea dreaptă, jos, vei găsi butonul pentru a învârti ruleta. Apasă-l o dată pentru o singură rotire, sau ține-l apăsat pentru modul Autoplay. După anunțarea pariurilor câștigătoare, poți începe o nouă rundă și poți încerca diferite strategii pentru ruletă.

Alte versiuni de ruletă Mini

O versiune asemănătoare, chiar mai simplă, a ruletei mini de la Playtech este cea de la Spribe. Roata nu are niciun zero, ci doar numerele de la 1 la 12, în total 12 sloturi. Masa de pariere este foarte simplă, doar cu pariuri pe roșu/negru, par/impar și mic/mare (1-6 și 7-12). Aici însă, mizele sunt de la 1 la 10.000 credite și ai opțiuni ca Clear, Back și Rebet.

Mini Roulette Spribe joc

Și NetEnt are o versiune de Mini Roulette, dar nu este la fel de populară. Roata are 12 numere și un zero, la fel ca cea de la Playtech, cu aceeași cotă de plată maximă de 11:1. Momentan aceste jocuri nu sunt disponibile la cazinourile online din România. Ai în schimb multe alte variante. Dacă îți dorești să te bucuri de același ritm alert de joc și într-o versiune de ruletă live, poți încerca versiunile Speed Roulette cu dealer live de la Evolution (dar roata are dimensiunea clasică, nu este mini).

wave albastru inchis
wave albastru inchis

Concluzie: Încearcă acum versiunea Mini Roulette de la Playtech

Mini Roulette de la Playtech este una dintre cele mai simplificate versiuni de ruletă pe care le poți încerca în cazinouri astăzi. Regulile sunt ușoare și oricine poate învăța să joace. Mai multe, mizele sunt accesibile fiecărui jucător, începând de la 0.50 RON până la 250 RON. Și fiind mai puține numere, există o probabilitate mai mare să pariezi pe cel câștigător.

Este util să joci Mini Roulette și ca începător, pentru că nu există prea multe pariuri speciale sau reguli complexe care să te deruteze. Totul e simplu, iar cifrele sunt mari și vizibile pe roată și pe masă. Merită să-i dai o șansă, deși RTP-ul de 96.15% este mai mic ca cel al ruletei franceze, care poate ajunge la 98.65%. Așa că alege un cazino, înregistrează-te și fă prima depunere să poți juca această versiune de ruletă pe bani reali. Stabilește-ți un buget pentru un joc responsabil și spor la joc!

Daniel Nazare Autor

Daniel Nazare

Autor, Jucătorul.ro

Daniel Nazare

Autor, Jucătorul.ro

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport, Adevărul, Cancan și Click.ro. A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro și Digi Sport. A scris la rubrica de opinii pentru ProSport, Adevărul, Evenimentul  Zilei, Ilfov Sport, 100% Sport. Daniel Nazare este prezentator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de profil din România și invitat la televiziunea Sport.ro. Este acum senior-editor la Prosport, unde semnează opinii și analize, dar scrie și articole zi de zi.
 

Întrebări frecvente despre jocul Mini Roulette

Poți juca Mini Roulette online în România la cele mai bune cazinouri, cum ar fi Mr Bit, Betano, SlotV, Frank Casino sau Casa Pariurilor. Aici găsești atât versiunea Mini de la Playtech, cât și o mulțime de alte jocuri de ruletă de la alți furnizori populari.

Da, poți încerca online gratuit Mini Roulette în versiunea demo. Vei avea la dispoziție un buget virtual pe care să-l pariezi și cu care să testezi diverse trucuri la ruletă pentru a vedea care strategii funcționează mai bine. Câștigurile și pierderile nu sunt reale la jocul gratis și nu îți afectează balanța reală.

Versiunea mini a ruletei Playtech are în total 13 buzunare. Este un singur zero, și numerele de la 1 la 12. Numărul redus de sloturi de pe roată crește și probabilitatea ca bila să se oprească pe numărul pe care ai pariat.

RTP-ul ruletei mini de la Playtech este de 97.15%. Asta înseamnă că avantajul casei e 3.85% pentru pariurile care nu îl acoperă pe zero și 7.69% la pariurile care îl includ pe zero.

Miza minimă la Mini Roulette diferă în funcție de tipul de pariu. Pentru pariurile pe 1, 2, 3 sau 4 numere, miza minimă este 0.50 RON. Suma minimă crește la 2.50 RON pentru pariurile pe coloană și pe jumătate de duzină (pe 6 numere). Pariurile pe culoare (roșu/negru) și pe paritate (par/impar) încep de la 5 RON.