Metode de plată
tipuri de jocuri
cele mai populare păcănele
Vechiul cazinou din Arad a fost reînviat și modernizat după ani de abandon. A trebuit multă răbdare și iscusință ca imobilul vechi de peste 150 de ani să strălucească din nou, dar a meritat din plin! Citește despre etapele din viața acestui monument istoric și personalitățile care i-au călcat pragul.
Află care e noua destinație a saloanelor elegante unde erau pe vremuri mese mari cu jocuri de noroc. Nu rata ocazia să descoperi această legendară clădire și află cum anume te poți bucura și azi de vechiul cazinou din Arad. Descoperă-i povestea și lasă-te fascinat de frumusețea sa istorică și arhitecturală!
Autor:
Daniel Nazare
-
Publicat Vineri, 12 Mai 2023, 10:12
Disclaimer Jucătorul.ro își propune să va ofere mereu cele mai exacte și actualizate informații. Va informăm că unele linkuri de pe site pot fi linkuri de afiliere. Ele nu aduc nici un cost suplimentar pentru cititori, dar pentru care noi putem primi un comision care ne ajută la menținerea site-ului.
Caracteristici | Detalii |
---|---|
Anul construirii | 1872 |
Stil arhitectural | La belle epoque |
Jocuri oferite | Ruletă, poker, baccarat, blackjack |
Restaurat de | SC Arsat Industrie SRL |
Construcția cazinoului din Arad a coincis cu o perioadă de dezvoltare economică a orașului. Oamenii căutau modalități de a se relaxa în timpul liber, iar cazinoul a fost fix ce-și doreau.
Cu o arhitectură impresionantă, clădirea a avut mai multe roluri de-a lungul istoriei. La început a găzduit expoziții de artă, spectacole de teatru și concerte.
Pe lângă jocuri de noroc, aici se desfășurau și evenimente dedicate exclusiv lumii mondene a vremii. Faima i s-a răpândit rapid, iar vizitatorii orașului adăugau pe listă un nou obiectiv turistic.
Realizarea cazinoului a fost un proiect ambițios, menită să satisfacă așteptările elitei și lumii mondene. Cu o suprafață de aproximativ 2.000 mp, arhitectura clădirii este specifică finalului de secol XIX.
Ies în relief elementele în stil neobaroc și neoclasic. Nu se cunosc informații despre arhitectul care a proiectat Cazinoul. Însă cu siguranță a fost un specialist cu experiență și un om cu bun gust.
După ce a fost dat în folosință în urma restaurării cazinoul a început să atragă din nou privirile. La fel ca în epoca de aur. Pe atunci, elita și lumea mondenă din Mica Vienă îi trecea pragul în mod uzual.
Oameni importanți ai vremii se bucurau de o viață plină de delectare, distracție și lux. Printre jocurile populare, se numărau, desigur, și cel de ruletă, poker, baccarat, blackjack și multe altele. În ″La belle epoque″ cazinoul devenise un loc emblematic în oraș unde jocul responsabil nu mai era un concept cumoscut.
Salonul regal, decorat cu mobilier de lux și sticlă de Murano, era locul unde aveau loc întâlnirile importante. În exterior, în zilele cu vreme bună oamenii se bucurau de grădina de vară, spațiu ideal pentru promenadă.
Important
La Frank Casino poți retrage doar cu metoda cu care ai depus. Dacă ai folosit mai multe metode de plată la depunere, va trebui să retragi sume diferite, în funcție de depozitele făcut.
În iarna lui 1910 a fost inaugurat în curtea cazinoului primul patinoar în aer liber de pe teritoriul actualei Românii. La acel moment era o inovație nemaipomenită, ce firește, a adus și mai multă expunere și atenție cazinoului.
După epoca de aur a urmat o perioadă gri pentru vechiul cazino din Arad. Din păcate, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial cazinoul din Arad a fost grav avariat. Clădirea s-a degradat apoi de la an la an și a fost abandonată în mai multe rânduri.
În perioada comunistă a fost naționalizată, folosită pentru scopuri culturale și de agrement. După naționalizare și interzicerea jocurilor de noroc prin lege a fost neglijată. Nu a mai avut farmecul de altădată.
Când prohibiția jocurilor de noroc a fost ridicată, după ’89 cazinoul abandonat a intrat într-un proces accentuat de degradare. A devenit victima actelor de vandalizare și a jafurilor.
În ciuda eforturilor de renovare și restaurare, vechiul cazino din Arad a rămas un simbol al unei epoci trecute. O epocă în care luxul și opulența se îmbinau cu cultura și arta, dar și cu riscul și adrenalina, pentru cei ce cunoșteau secretele cazinourilor.
După 1990, când a intrat în proprietate privată, a fost transformată în restaurant și club de noapte. Dar nici sub numele de Burlesque Boutique nu a avut viață lungă. Era nevoie de mai mult, era nevoie de o consolidare serioasă.
În anul 2018 norocul i-a surâs vechiului cazino din Arad. Primăria și-a exercitat dreptul de preemțiune asupra imobilului, care a fost vândut unui nou proprietar. Acesta a fost cumpărat de un investitor care și-a propus să-i redea gloria de altădată.
SC Arsat Industrie SRL a început procesul de modernizare și restaurare în 2018. După multă muncă, dedicare și răbdare, cazinoul a reînviat. Lucrările au fost finalizate în anul 2023.
Arhitectul responsabil cu proiectul a avut grijă să păstreze elementele arhitecturale originale ale clădirii. S-a dorit să se păstreze istoria legendară a acestui loc emblematic. În același timp, au fost introduse și elemente moderne pentru a se potrivi nevoilor actuale.
După ce a fost modernizat, cazinoul a adus o nouă serie de evenimente culturale în oraș. Cu o galerie modernă și o grădină de vară amenajată, imobilul găzduiește acum expoziții de artă, concerte, prezentări de carte și alte evenimente culturale.
Clădirea a devenit un loc de întâlnire pentru artiști, intelectuali și oameni de afaceri. Cu toții se bucură de atmosfera istorică a cazinoului. Acesta impresionează prin frumusețe și eleganță la exterior, dar mai ales în interior.
Viitorul vechiului cazino din Arad arată extrem de promițător. După ani de abandon și degradare, clădirea a fost reînviată și modernizată. Arhitecții au reușit să păstreze elemente importante ale istoriei sale legendare. În prezent, cazinoul oferă o gamă largă de servicii, nu vă gândiți la bonusuri de cazino, căci acesta este disponibil doar pentru diferite evenimente culturale, corporate și private.
Poți rezerva aici salon pentru cununii civile, botezuri, cumetrii, majorate sau alte evenimente festive. Cazinoul oferă de asemenea spațiu pentru organizarea de traininguri, seminarii, expoziții sau lansări de carte. Vechiul cazinou din Arad este alegerea perfectă pentru cine dorește să aibă parte de un eveniment deosebit.
În calitate de turist am avut privilegiul să explorez această bijuterie arhitecturală, iar impresiile sunt de neuitat. Galeria de artă, grădina de vară și salonul regal, toate păstrează un aer de eleganță și istorie, îmbinat cu tehnologia de ultimă generație.
Desigur, acum a rămas doar numele de cazinou, destinația e alta. Dar tu, care cunoști acum istoria locului, poți să-ți provoci prietenii la un joc online, rapid, dacă intenționezi să organizezi o cumetrie aici, în stilul cazinourilor online. Vechiul cazinou primește din ce în ce mai multe rezervări pentru tot felul de evenimente. Asta demonstrează că este într-adevăr o locație specială.
Cine știe?! Poate e exact ce ai nevoie pentru o experiență memorabilă și autentică. Privește-l cum vrei tu! Eu sunt fericit că a fost ″salvat″ și că strălucește din nou în toată splendoarea sa.
Daniel Nazare
Autor, Jucătorul.ro
Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport, Adevărul, Cancan și Click.ro. A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro și Digi Sport. A scris la rubrica de opinii pentru ProSport, Adevărul, Evenimentul Zilei, Ilfov Sport, 100% Sport. Daniel Nazare este prezentator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de profil din România și invitat la televiziunea Sport.ro. Este acum senior-editor la Prosport, unde semnează opinii și analize, dar scrie și articole zi de zi.
Poți contacta vechiul cazinou din Arad la nr. de telefon: 0740 683 088 sau pe e-mail: office@vechiulcazinou.ro
Vechiul cazinou din Arad a fost construit în perioada “La belle epoque” și a fost dat în folosință în 1872. Stilul arhitectonic neobaroc și neoclassic l-au transformat rapid într-un simbol al orașului. Astfel, acesta aducea laolaltă elita și lumea mondenă în epoca de aur.
Vechiul cazinou din Arad a fost frecventat de membri ai aristocrației, politicieni, artiști celebri și personalități ale orașului. Îi treceau pragul în mod uzual oameni de seamă din acea perioadă, precum: Vasile Goldiș, Ioan Suciu, Ioan Slavici, Ștefan Cicio Pop sau Salacz Gyula.
Nu se cunoaște numele arhitectului care a conceput planurile cazinoului din Arad. Dar se știe că majoritatea construcțiilor importante ale vremii au fost făcute de o echipă de 11 specialiști. Un rol important în ultima restaurare l-a avut Ana Maria Baciu, restaurator autorizat de ministerul Culturii.
Da. Lucrările de restaurare s-au finalizat în 2020 iar acum cechiul cazinou din Arad strălucește din nou ca odinioară, este din nou deschis publicului larg, ca spațiu de evenimente.
Vechiul cazinou din Arad a intrat în proprietatea companiei Arsat Industrie în 2018. Aceasta a restaurat clădirea și a dat-o în folosință. În prezent, aici se pot organiza evenimente publice, private, corporate și nu numai.
Articole asemănătoare
Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din domeniul jocurilor de noroc online, atunci s-ar putea să te intereseze și următoarele articole:
Abonează-te pentru
Beneficii pe viață
secretele
cazinourilor
carte gratuită
giveaway
lunar
Pentru Abonati
2000 DE
ROTIRI GRATUITE
Plus Oferte Exclusive
Păcănele populare
Site-ul este interzis minorilor | Decizie ONJN nr. 1420/29.07.2021.
Copyright © 2023 Jucătorul – Toate drepturile rezervate.
Site-ul este operat de PPC MARKETING EXPERTS S.R.L., cu adresa de înregistrare la Aleea Bâlea, nr. 20-22, Cluj-Napoca.