De la totul la nimic: poveștile jucătorilor ajunși la dependența jocurilor

Atmosfera palpitantă în care aștepți să-ți apară pe ecranul de joc cifrele câștigătoare te poate acapara cu totul. Fără să mai ții cont de noțiunea timpului. Asta s-a întâmplat și în trecut. Cu jucători care au pierdut totul la cazino peste noapte. Sume colosale de până la 127 de milioane de dolari.

Află de mai jos cinci povești incredibile despre cei care și-au pierdut economiile de o viață. Și care n-au reușit să scape din vârtejul dependenței de jocurile de noroc. Sper că acestea îți vor servi drept exemplu.

Informații interesante despre jucătorii care au pierdut totul la cazino

Table Header

😱 Cea mai mare pierdere din istorie

127+ milioane de dolari

🫅 Jucătorul care a înregistrat cea mai mare pierdere

Terrance Watanabe

🔥 Unul dintre cei mai talentați pariori

Harry Kakavas

💯 Jucătorul care a pierdut fără regret la cazino

Charles Barkley

divider albastru verde
wave albastru deschis
Terrance Watanabe

Terrance Watanabe – Cea mai mare pierdere din istoria jocurilor de noroc

Atunci când ai mult, îți dorești și mai mult. Așa s-a întâmplat și cu Terrance Watanabe. În 1997, acesta a moștenit compania Oriental Trading pe care a și vândut-o ulterior, 23 de ani mai târziu. Munca de o viață a tatălui său s-a transformat într-o sumă colosală pe care acesta a pierdut-o la cazino.

Timp de un an, se spune că Watanabe a pariat peste 825 de milioane de dolari. Și a înregistrat pierderi de peste 127 de milioane de dolari. Cea mai mare sumă pierdută vreodată într-un cazino din Las Vegas. A fost dat în judecată de către proprietarii cazinourilor, trebuind să plătească daune de peste 15 milioane de dolari.

Archie Karas – A pierdut tot atât cât a câștigat

Archie Karas este unul dintre cei mai cunoscuți pariori care au ajuns în pragul falimentului. S-au scris multe articole despre acesta, fiind un oponent greu de învins. A plecat la drum cu doar 50 de dolari și a ajuns să câștige peste 40 de milioane de dolari. S-a „luptat” cu alți pariori înfocați precum Stu Ungar, Chip Reese, Puggy Pearson sau Johnny Moss.

Norocul nu l-a părăsit nici când s-a împrumutat 10.000 de dolari. Sumă pe care a și reușit să o restituie. Însă totul s-a încheiat în momentul în care Karas a decis să-și mute locul de la masa jocurilor bazate pe strategie. A început să parieze la baccarat și zaruri. Și a pierdut toți cei 40 de milioane de dolari în doar trei săptămâni.

Charles Barkley – Milioane de dolari pierdute cu zâmbetul pe buze

Faimosul jucător de baschet, Charles Barkley, și-a pierdut întreaga avere la peste 30 de cazinouri din Vegas. Deși a pariat și a pierdut peste 30 de milioane de dolari, acesta nu a arătat niciun semn de regret. Chiar a declarat faptul că a pierdut de trei ori mai mult decât a câștigat.

Deși 30 de milioane de dolari este o sumă mare, Barkley nu a fost îngrijorat că totul s-ar transforma într-o dependență pentru jocurile de noroc. Fiecare pierdere a acceptat-o cu calm. Declarând că singura greșeală pe care a făcut-o a fost să se aștepte că o să câștige câte un milion în fiecare cazinou în care paria.

Harry Kakavas – Adicția pentru jocurile de noroc l-a adus pe buzele tuturor

După ce și-a petrecut 16 luni pariind la cazinoul Melbourne Crown peste 1,43 miliarde de dolari, Harry Kakavas a ajuns pe buzele tuturor. Acesta a dat în judecată cazinoul pe motiv că a profitat de adicția sa pentru jocurile de noroc. Deși este o afirmație comună în rândul pariorilor, cazul a devenit extrem de popular la nivel mondial. Cu toate că a pariat peste 1,43 miliarde de dolari, este cunoscut ca unul dintre cei mai talentați pariori. Șiretilicurile și priceperea l-au ajutat să nu înregistreze sume la fel de mari precum „adversarii” săi.
Harry Kakavas
Maureen O’Connor

Maureen O’Connor – Carieră politică aproape distrusă de jocurile de noroc

Primarul orașului San Diego, Maureen O’Conner, aproape și-a distrus cariera politică din cauza dependenței de jocuri de noroc. Timp de nouă ani, aceasta a pariat peste 300.000 de dolari în fiecare zi. Ajungând să înregistreze pierderi în valoare de peste 13 milioane de dolari.

De-a lungul timpului, a luat peste 200 de milioane de dolari din fundația de caritate a soțului său. Fapt pentru care a și fost dată în judecată. Mai mult, este cunoscut și faptul că O’Conner s-a „împrumutat” din fondurile statului pentru a-și finanța adicția.

Beneficiile jocului responsabil

Diferența dintre un parior dependent și unul care doar se distrează jucându-se constă în conștientizarea limitei. Însă, de cele mai multe ori, cu cât pierderile sunt mai dese, necesitatea de a obține un pariu câștigător devine și mai mare.

La fel s-a întâmplat și cu Terrance Watanabe, moștenitorul companiei Oriental Trading. Acesta a pierdut cea mai mare sumă din istoria gamblingului – 127 de milioane de dolari. Sau cu Maureen O’Conner care și-a distrus cariera politică doar pentru a paria la video poker. Mai mult, aceasta s-a văzut nevoită să împrumute peste 200 de milioane de dolari din fundația de caritate a soțului său. Și să-și mintă familia și prietenii pentru a-și hrăni adicția.

Tocmai de aceea este important să joci responsabil, cu un plan bine stabilit. Iar totul pornește de la setarea limitelor de timp și de bani. Să decizi dinainte care sunt sumele pe care ți le permiți să le pierzi și care este timpul pe care ești dispus să ți-l aloci pariind. Fără să pierzi noțiunea timpului. Și fără să-ți pierzi economiile de o viață, casa, mașina sau alte bunuri.

divider portocaliu
wave portocaliu

Povești cu jucători care au pierdut totul la cazino peste noapte – O lecție care merită învățată

Sper ca poveștile jucătorilor care au pierdut totul la cazino peste noapte să fie o sursă de inspirație pentru toți jucătorii pasionați. Dorința din spatele acestei plăceri trebuie să fie declanșată ocazional și în mod conștient. Și spun asta pentru că au existat, și există, numeroși pariori care nu au știut când să-i pună capăt. Iar acest lucru poate duce la pierderea întregii vieți. Uneori chiar și la propriu.

În România nu au fost declarate prea multe povești cu jucători care au pierdut totul la cazino peste noapte. Însă cu siguranță în spatele ecranelor sau după ușile închise se află oameni care își pierd economiile de o viață doar cu speranța că vor obține un spin câștigător la păcănele. În străinătate, vorbim despre pierderi colosale de ordinul milioanelor și miliardelor.

Într-adevăr, să te controlezi poate fi cu adevărat o provocare. Însă, pentru a evita să-ți pierzi toți banii la jocurile de cazino, este important să știi când să te oprești. Norocul poate fi o lamă cu două tăișuri. Îți dă senzația că ești în control însă, în secundă următoare, te afli în fața unui ecran de joc care nu-ți arată niciun câștig.

Te invit să te bucuri de experiența oferită de jocurile de noroc în mod responsabil. Stabilește-ți limitele și nu paria mai mult decât îți permiți să pierzi. Poveștile interesante cu Terrance Watanabe care a pierdut cea mai mare sumă din istoria gamblingului, sau cu Archie Karas care și-a făcut un mod de viață din pariuri până a pierdut totul – trebuie să fie o lecție care merită învățată.

Daniel Nazare Autor

Daniel Nazare

Autor, Jucătorul.ro

Daniel Nazare

Autor, Jucătorul.ro

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport, Adevărul, Cancan și Click.ro. A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro și Digi Sport. A scris la rubrica de opinii pentru ProSport, Adevărul, Evenimentul  Zilei, Ilfov Sport, 100% Sport. Daniel Nazare este prezentator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de profil din România și invitat la televiziunea Sport.ro. Este acum senior-editor la Prosport, unde semnează opinii și analize, dar scrie și articole zi de zi.