Vârsta legală pentru a juca la cazino în funcție de țară sau regiune

Te-ai întrebat vreodată care este vârsta legală pentru a juca la cazino în diferite părți ale lumii? Legile și reglementările privind jocurile de noroc variază de la o țară la alta, ceea ce înseamnă că nu există o politică universală.

Unele țări interzic total cazinourile, în timp ce în altele trebuie să îndeplinești vârsta minimă. Este important să cunoști aceste aspecte înainte de a începe să joci la cazinouri online sau stradale, mai ales atunci când te afli în străinătate. Citește acest articol pentru a afla mai multe despre restricțiile de vârstă pentru cazinourile din întreaga lume. Să începem!

Detalii despre vârsta minimă privind jocurile de noroc

Table Header

👨‍⚖️ Vârsta legală în România

18+

⚖️ Vârsta minimă în Monte Carlo 

18+

👨‍⚖️ Vărsta legală în Las Vegas

21+

⚖️ Vârsta minimă în Hong Kong

18+

Cuprins

Vârsta legală în România

Vârsta minimă în Europa

America de Sud

Limita de vârstă în Asia

Vârsta legală în S.U.A.

Restul lumii

Concluzie

Întrebări frecvente

wave albastru deschis
wave albastru deschis

Vârsta minimă admisă în România privind jocurile de noroc 🔞

Când vine vorba de cazinouri, jucătorii români pot sta liniștiți pentru că, aici, se pot bucura de această activitate în mod legal. România are, atât operatori online, cât și fizici, care oferă o gamă largă de oportunități de joc. Mă refer aici la jocurile tradiționale, cum ar fi ruleta, dar și la diverse tipuri de sloturi.

Atunci când România a intrat în Uniunea Europeană în 2007, a fost făcut un pas important către cazinourile reglementate. Așadar, s-a decis ca, atât activitățile de jocuri de noroc online, cât și cele offline să fie strict monitorizate. Ca urmare, în 2013, a fost înființat Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc(ONJN), care are sarcina de a acorda licențe pentru unitățile din această industrie.

Cazinourile stradale sau cele online pot fi legale, atât timp cât operatorul deține o licență valabilă. Cu toate acestea, sunt impuse limitări stricte privind vârsta jucătorilor. Așadar, poți face parte din lumea cazinourilor, doar dacă ești major. Această reglementare este generală, cuprinzând cazinourile, dar și loteriile.  Jocurile pentru minori sunt ilegale, fie că este vorba de sloturi online, păcănele în agențiile stradale sau loterii.

Vârsta legală pentru a juca la cazino în Europa

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când vrei să joci la un cazino este să verifici legile în vigoare. Unul dintre cele mai importante puncte pe care trebuie să le respecți atunci când joci cu bani reali este cel legat de vârsta minimă acceptată.

Cele mai multe țări europene au legalizat cazinourile, iar cea mai frecventă vârstă minimă este cea a majoratului. În această listă se numără țări precum Albania, Austria, Bulgaria, Finlanda, Franța, Italia, Polonia, Spania, dar și Marea Britanie.

Așa cum vom afla din paragrafele următoarele, sunt unele țări cu reguli puțin mai diferite atunci când un jucător vrea să joace la păcănele sau jocuri de la un cazino live.

Andora Steag

Andora

Cazinourile sunt legale în Andorra încă din 1996. Legislația nu specifică o vârstă, dar toți operatorii din țară le solicită utilizatorilor să aibă cel puțin 18 ani. Acest lucru este valabil, atât pentru cazinourile online, cât și pentru cele stradale.

Un aspect interesant este că pe 4 martie 2023, a fost deschis primul cazinou cu drepturi depline, intitulat Gran Casino Andorra.

Steagul Germaniei

Germania

Până la 30 iunie 2021, aproape toate cazinourile online erau ilegale, chiar dacă aveau licență europeană. Odată cu noul Tratat privind jocurile de noroc (GlüStV), cazinourile pot fi legale doar dacă dețin licență.

Statele federale nu au convenit asupra unei restricții generale de vârstă. În majoritatea regiunilor, limita este de 18 ani, dar în altele, cum ar fi Bavaria și Baden-Württemberg este de 21.

Steag Belgia

Estonia și Belgia

Dacă în unele țări, 18 este limita minimă de vârsta pentru a putea fi acceptat la un cazino, în altele este stabilită la 21.

De exemplu, în Estonia și Belgia, pot participa la jocurile de cazino doar cei care au împlinit 21 de ani. Nu este valabil și pentru loterii populare, unde limita legală este de cel puțin 18 ani. 

Steagul Suediei

Suedia

Asemănător cu Estonia, și Suedia le permite tuturor jucătorilor majori să participe la loterii sau să plaseze pariuri sportive. Cu toate acestea, cei care vor să joace la cazinouri, trebuie să aibă împliniți 20 de ani.

Legea SpelLagen stabilește cadrul legal pentru toate activitățile de divertisment, inclusiv pentru sloturi, ruletă, blackjack și loterii populare.

Steagul Greciei

Grecia

Vârsta minimă pentru a putea juca la cazino în Grecia nu este aceeași peste tot. Mai exact, limita de vârstă este fie de 18, fie 21, în funcție de caz.

Minorii nu pot intra în cazinourile terestre, nici în agențiile OPAP și, bineînțeles, nu pot juca online. De asemenea, unele cazinouri stradale au impus limita de vârstă la 21.

Steagul Ucrainei

Ucraina

În 2009, cazinourile au fost interzise oficial în Ucraina, însă, 11 ani mai târziu, au devenit din nou legale. Tot atunci a fost format un organism național de reglementare, care eliberează licențe de funcționare.

Cu toate acestea, limita care se aplică atât online, cât și offline este de minim 21.

Steagul Portugaliei

Portugalia

În Portugalia, vârsta minimă pentru a paria la cazino este mai crescută în comparație cu alte țări. Cu alte cuvinte, cetățenii portughezi care doresc să joace trebuie să aibă împliniți 21 de ani.

Însă, există mai multe cazinouri care au setat limita la 25 de ani. Cu toate acestea, cetățenii străini majori pot juca la cazinourile din țară.

Steagul Kosovo

Kosovo

Din 2019, cazinourile și agențiile de pariuri sportive sunt interzise prin lege. Decizia extremă a venit după un eveniment tragic petrecut în incinta unei săli de jocuri.

Așadar, guvernul a decis să voteze în unanimitate interzicerea jocurilor de noroc în țară. Kosovo devine astfel singura țară din Europa unde această activitate este interzisă prin lege.

Steagul Maltei

Malta

Pentru a juca în Malta trebuie să fii major, dar localnicii nu au voie să intre în cazinourile terestre decât dacă au 25 de ani sau mai mult.

Această restricție nu se aplică turiștilor, așadar, cazinourile fizice se concentrează în principal pe jucătorii străini, mai degrabă decât pe cetățenii maltezi.

divider albastru
wave albastru mov

Vârsta minimă pentru jocuri de noroc în America de Sud

harta America de SudPiața jocurilor de noroc din America de Sud este înfloritoare. Din ce în ce mai multe țări de pe acest continent reglementează toate formele de jocuri de noroc și au apărut, inclusiv, diferite cazinouri legale. În America de Sud, în țări precum cum ar fi Argentina, Peru sau Venezuela, pentru a participa la jocuri de cazino trebuie să fii major.

Însă, Brazilia face excepție de la aspectele menționate mai sus. Aici, aproape toate activitățile de jocuri de cazino au fost interzise de peste 70 de ani. Încă din 1941, a fost impusă o interdicție generală asupra cazinourilor.

Singurele activități legale au fost loteriile aflate sub monopolul de stat, dar și pariurile. Sub jurisdicția braziliană actuală a jocurilor de noroc, pokerul, dar și pariurile sportive sunt legale. Însă, acestea nu au organisme de reglementare și nu oferă protecție împotriva fraudei.

Vârsta necesară pentru a juca la cazino în Asia

Este cunoscut faptul că Asia oferă unele dintre cele mai remarcabile cazinouri pe bani reali la nivel global. Cu toate acestea, asemenea oricărui alt continent, regulile jocurilor de noroc și cerințele diferă considerabil de la o țară la alta. În general, limita pentru jocuri de cazino în majoritatea țărilor asiatice este între 18 și 21 de ani.

O bună parte dintre țările asiatice au vârsta legală pentru gambling de 18 ani. În toate zonele, inclusiv în Asia, există multe cazinouri online care plătesc premiile câștigătorilor doar dacă au 18 ani și dacă și-au verificat identitatea. Aici, se încadrează Azerbaijan, Cipru, Hong Kong, Israel, Laos sau Tajikistan.

harta Asia

Țări din Asia în care jocurile de noroc sunt interzise

În lume, sunt țări care impun interdicții stricte asupra jocurilor de noroc pe teritoriul lor, și încălcarea acestor reguli aduce consecințe serioase. Acest lucru este valabil, în special, în majoritatea țărilor musulmane, atât pentru rezidenții locali, cât și pentru turiști.

Cu toate acestea, există unele țări musulmane care permit forme legale de jocuri de divertisment, precum cursele de cai sau pariurile sportive. Totuși, este important de menționat că, de regulă, doar străinii majori au permisiunea să participe.

China este o altă țară în care legile sunt împotriva cazinourilor. Aici, doar în Hong Kong există câteva forme de jocuri de cazino sunt legale. Jucătorii de aici pot juca Mahjong, pot paria pe curse de cai și jocuri de fotbal și pot juca la loterie

De asemenea, și Japonia este un subiect interesant atunci când vine vorba de cazinouri. Majoritatea formelor de jocuri de noroc sunt interzise, dar sunt o serie de excepții, cum ar fi Pachinko sau unele jocuri de loterie. Acestea sunt disponibile doar pentru jucătorii care au trecut de majorat.

Dacă în Japonia sau China există, totuși, câteva semne că jocurile pot fi legalizate, în alte țări acest lucru este total opus. Iată o lista cu zonele în care aceste activități sunt interzise complet

Iordania, Afghanistan, Bahrain, China, Iran, Indonezia, Malaezia, Maldive, Pakistan, Qatar, Arabia Saudită

wave albastru deschis
wave albastru deschis

Vârsta legală pentru a putea paria la cazino în SUA

În cea mai mare parte a Statelor Unite, cazinourile sunt legale, iar pentru a participa și pentru a putea accepta diferitele bonusuri, variază între 18 și 21 de ani. Trebuie să știi că varsta legala la cazino, inclusiv atunci când vine vorba de Las Vegas, poate să difere în funcție de tipul de joc.

De obicei, în Statele Unite, poți juca bingo sau să participi la loterie începând de la 18 ani. În ceea ce privește jocurile la cazinourile live sau clasice și pariurile sportive, regulamentul cere ca persoanele să aibă cel puțin 21 de ani pentru a le practica legal. Iată, mai jos, o listă cu cele mai importante state și cu reglementările acestora privind vârsta legală pentru jocurile de noroc:

Alabama

Toți cei cu vârsta de 19 ani pot accesa cazinourile online pe mobil sau desktop și pot intra legal în oricare cazinou. Cu toate acestea, doar persoanele cu vârsta peste 21 de ani pot intra în cazinourile unde se servește alcool.

Florida

Pentru a accesa cazinourile online în Florida trebuie să ai 18 ani și, de asemenea, poți cumpăra bilete de loterie și poți face pariuri pe curse de cai. Cu toate acestea, va trebui să ai 21 sau mai mult pentru a juca la un cazinou terestu.

Georgia

Există doar trei forme legalizate de jocuri de noroc în Georgia, ceea ce îl face unul dintre cele mai restrictive state după Hawaii și Utah. Pentru a juca la cazino și pentru a cumpăra bilete la loterie trebuie să ai minim 18 ani.

Hawaii

Este unul dintre cele mai puternice state legislative împotriva jocurilor de noroc. Rezidenții pot participa la cazinourile online offshore legale numai la vârsta de 18 ani.

Nevada

Dacă vrei să joci în celebrul Las Vegas sau în alte zone din acest stat, trebuie să știi că sunt acceptați doar cei care au împlinit 21 de ani.

New Mexico

Nu există cazinouri în New Mexico care să accepte tineri de 18 ani, vârsta legală pentru jocurile de noroc fiind de 21 de ani. Cei mai mulți operatori din New Mexico vând alcool, prin urmare, este logic ca vârsta de intrare să reflecte și vârsta de consum.

Utah

Acest stat are legi destul de restrictive și până nu de mult timp, jocurile erau interzise complet. Însă, în prezent, vârsta minimă pentru jocuri de noroc în acest stat este de 21. Nu sunt disponibile opțiuni de jocuri de noroc pentru majori.

Steag SUA

Limita de vârstă pentru jocuri de noroc în restul lumii

Așa cum am observat pe parcursul acestui articol, fiecare țară are legile sale specifice și diferite restricții de vârstă. Operatorii sunt destul de răspândiți în întreaga lume și, deși apar multe cazinouri online noi, în general, restricțiile de vârstă variază între 18 și 21 de ani.

Am aflat care este vârstă legală pentru cazino în Europa, Asia sau SUA, dar cum rămâne cu celelalte zone ale globului? A venit momentul să descoperim ce condiții de vârsta trebuie să îndeplinească pasionații de jocuri de noroc din alte regiuni:

Steagul Australiei

Australia

Jocurile de noroc sunt strict reglementate în funcție de vârstă în toate jurisdicțiile din Australia. Cei care doresc să joace la loterie, jocuri de cazino și sporturi trebuie să fie majori pentru a face acest lucru.

Deoarece aceste jocuri sunt considerate o activitate pentru adulți, regulile sunt aceleași ca cele privind consumul de alcool.

Steagul Noii Zeelande

Noua Zeelandă

Noua Zeelandă a reușit să legalizeze formele de jocuri de noroc printr-o serie de reglementări.

Trebuie să ai 18 ani pentru a juca la loterie și pentru a paria pe sporturi și curse de cai. Însă, doar celor de peste 20 de ani le este permis să intre într-un cazinou din Noua Zeelandă.

harta Africii

Africa

Dacă ești major, vei putea participa la jocurile de noroc populare din Africa, unde acestea sunt legale. 

Singurele excepții de la această regulă sunt Egiptul. Namibia (21) și Nigeria, cu 20 de ani. Există și unele locuri în care acest tip de activitate este strict interzis de lege, cum ar fi Algeria, Libia și Sudan.

wave albastru inchis
wave albastru inchis

De la Monte Carlo la Las Vegas, fiecare țară își setează limitele de vârstă

Oricât de distractive ar fi și indiferent de cât de bune sunt recenziile cazinourilor, jocurile de noroc pot crea dependență. Așadar, fiecare țară are propriile legi privind jocurile de noroc și diferite restricții de vârstă. Ar trebui să ții cont de acest lucru ori de câte ori te gândești să joci la cazino în străinătate. Nu uita că, ceea ce este legal în țara de reședință poate să nu fie legal într-o altă țară.

Oricare ar fi cazul, ar trebui să știi la ce să te aștepți și să urmezi obiceiurile țării pe care o vizitezi. De asemenea, în orice loc te-ai afla, amintește-ți să tratezi jocurile de noroc în mod responsabil și doar în scopuri recreative.

Daniel Nazare Autor

Daniel Nazare

Autor, Jucătorul.ro

Daniel Nazare

Autor, Jucătorul.ro

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport, Adevărul, Cancan și Click.ro. A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro și Digi Sport. A scris la rubrica de opinii pentru ProSport, Adevărul, Evenimentul  Zilei, Ilfov Sport, 100% Sport. Daniel Nazare este prezentator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de profil din România și invitat la televiziunea Sport.ro. Este acum senior-editor la Prosport, unde semnează opinii și analize, dar scrie și articole zi de zi.
 

Întrebări frecvente despre limitele de vârstă la cazinourile din lume

Cei care doresc să joace la un cazino din România, indiferent dacă este online sau stradal, trebuie să fie majori.

În multe regiuni din Statele Unite ale Americii, dar și în Estonia, Belgia, Ucraina, Portugalia sau în Asia, limita privind jocurile de noroc populare este de 21 de ani. Totuși, cea mai restrictivă țară este Malta, care impune vârsta minimă de 25 de ani pentru localnici, pentru a putea juca.

Pentru a participa la jocurile de noroc din Las Vegas, inclusiv la cazinouri și pariuri sportive, este de 21 de ani.

Nu, toate țările în care cazinourile funcționează în mod legal, inclusiv în Marea Britanie, impun ca limita minimă pentru participare să fie de 18 ani

În Monte Carlo, cunoscut pentru cazinourile unde joacă numeroase persoane VIP, vârsta minimă pentru a putea intra și juca la cazino este de 18 ani.

În Hong Kong, jocurile de noroc sunt reglementate strict, fiind obligatoriu să fii major pentru a participa la activitățile de acest gen.