10 Greșeli de evitat când revendici un bonus de cazino

Știi de unde provin cele mai comune greșeli de evitat când revendici un bonus de cazino? Motivele sunt bineînțeles variate și diferă de la jucător la jucător. Dar neatenția este inamicul numărul unu al folosirii cu succes a bonusurilor la jocuri de noroc.

Avantajul când știi ce să nu faci este că poți să profiți la maxim de fiecare promoție și să nu pierzi niciun bonus. Așa că în acest articol te voi avertiza în legătură cu cele mai frecvente greșeli la revendicarea unui bonus și cum poți să le eviți. Uite ce să nu faci când activezi și folosești un bonus la cazinouri online.

Greșeli frecvente la revendicarea bonusurilor

Table Header

Greșeala1️⃣

Nu citești termenii și condițiile

Greșeala2️⃣

Uiți de perioada de valabilitate

Greșeala3️⃣

Nu îndeplinești cerințele de rulaj corect

Greșeala4️⃣

Rulezi bonusul la jocuri greșite

Greșeala5️⃣

Nu știi valoarea bonusului și a câștigurilor maxime

divider albastru verde
wave albastru deschis

Greșeli pe care să nu le faci când revendici un bonus de cazino

În primul rând, trebuie să înțelegi cum funcționează un bonus de cazino online. Fără să știi cum funcționează, deja pornești cu stângul. Bonusul e un premiu în bani, rotiri gratuite sau altă formă de recompensă, ce vine la pachet cu o serie de termeni și condiții. Cazinourile oferă promoții cu scopul de a atrage jucătorii, noi și existenți, pe platforma lor.

O greșeală des întâlnită e să alegi cazinourile doar în funcție de cât de bine sună o promoție. Fără să verifici licența, fără să știi dacă are o reputație bună. Tu ai nevoie să joci în condiții sigure, corecte și transparente. Așa că te va ajuta să citești recenzii de cazino obiective înainte te încrezi într-un cazino și să te lași fermecat de un bonus pe care s-ar putea să nu-l primești, sau din care să nu poți retrage niciun câștig – îți spun mai jos de ce.

1. Nu citești cu atenție termenii și condițiile
2. Nu ești atent la perioada de valabilitate
3. Uiți să activezi bonusul
4. Nu verifici valoarea unei rotiri gratuite
5. Nu îndeplinești cerințele de rulaj
6. Nu rulezi bonusul la jocuri cu 100% contribuție
7. Folosești bonusul la jocurile greșite
8. Activezi mai multe bonusuri simultan
9. Nu respecți pariul maxim admis
10 Nu verifici limita maximă a câștigurilor
Greșeli pe care sa nu le faci când revendici un bonus de cazino

1. Nu citești cu atenție termenii și condițiile

Nu face aceste greșeli atunci când revendici un bonus! Bonusurile pot părea atât de grozave și ireale încât să lași doar emoția și entuziasmul să dicteze. Dar trebuie să rămâi rațional. Parte a unui joc responsabil înseamnă să joci informat, iar bonusurile au întotdeauna o serie de termeni și condiții despre care trebuie să știi. Nu face greșeala de a le omite!

Cele mai bune bonusuri nu impun un câștig maxim și necesită depuneri minime realiste. Nu te limitează la o singură metodă de plată și nu au cerințe de rulaj exagerate. Dar nu toate bonusurile sunt la fel, așa că una din cele mai comune greșeli pe care le faci la revendicarea unui bonus de cazino e să nu verifici cu atenție aceste condiții.

Când încalci regulile pentru că nu le cunoști, consecința poate fi pierderea tuturor câștigurilor din bonus, sau chiar penalizări mai grave. Sub bonus găsești întotdeauna termenii și condițiile, așa că acordă puțin timp să le citești, fără grabă. Acolo ți se spune exact ce să faci și ce să nu faci, ce jocuri să joci, cu ce miză să pariezi, în cât timp, și alte detalii.

2. Nu ești atent la perioada de valabilitate a bonusului

De obicei, cazinourile impun limite de timp pentru fiecare bonus: de activare și de rulaj. Aproape întotdeauna există o perioadă limitată în care îl poți revendica.

În mod similar este limitat și intervalul de timp pentru rulaj. Dacă după activarea bonusului nu îndeplinești condițiile de rulaj în cadrul timpului de valabilitate menționat, bonusul expiră și îl pierzi împreună cu toate câștigurile pe care le-ai obținut cu ajutorul său până atunci.

algorithms-and-data-structures/analysis/time-complexityCreated with Sketch.

Spre exemplu, dacă ai la dispoziție doar 48 de ore de la depunere să revendici un bonus și tu îți amintești să îl activezi abia după 3 zile, nu vei mai avea ce să activezi. Dacă perioada de timp se încheie și bonusul nu a fost activat, acesta expiră și îl pierzi.

3. Uiți să activezi bonusul

De obicei, cazinourile impun limite de timp pentru fiecare bonus: de activare și de rulaj.

Aproape întotdeauna există o perioadă limitată în care îl poți revendica. Spre exemplu, dacă ai la dispoziție doar 48 de ore de la depunere să revendici un bonus și tu îți amintești să îl activezi abia după 3 zile, nu vei mai avea ce să activezi. Dacă perioada de timp se încheie și bonusul nu a fost activat, acesta expiră și îl pierzi.

În mod similar este limitat și intervalul de timp pentru rulaj. Dacă după activarea bonusului nu îndeplinești condițiile de rulaj în cadrul timpului de valabilitate menționat, bonusul expiră și îl pierzi împreună cu toate câștigurile pe care le-ai obținut cu ajutorul său până atunci.

Un bun exemplu sunt promoțiile de la Las Vegas Casino. Aici trebuie să activezi bonusurile sau rotirile gratuite înainte să accesezi jocul/jocurile eligibile.

4. Nu verifici valoarea unei rotiri gratuite

Conceptul de bonus în rotiri gratuite pare simplu: un boost la păcănele online în runde gratis care îți cresc șansele de câștig fără să-ți consume fonduri proprii. Ce ar putea merge prost? Sună atât de bine încât probabil crezi că nu ai ce să faci greșit. Folosești rotirile, retragi câștigurile și atât, nu? Tocmai – nu este doar atât.

Rotirile gratuite au o anumită valoare, specificată în termeni și condiții. Unele rotiri au miza de 2 RON. Alte bonusuri, de obicei cele care îți oferă sute de rotiri, pot avea mize chiar și de 0.1 RON per rotire. Iar când joci păcănele, diverși provideri îți permit să setezi diferite mize ce pot ajunge chiar și la 10 RON sau 50 RON per rotire. Deci cu ce miză joci? Fără să cunoști valoarea rotirilor, riști să nu le poți folosi sau să le epuizezi prea repede.

Să spunem, spre exemplu, că ai un bonus în 120 de rotiri cu miza de 0.10 RON. Uite ce se poate întâmpla dacă nu ții cont de această valoare:
• Dacă 0.10 RON e valoarea maximă a rotirilor: nu vei putea juca rotiri cu o miză mai mare din bonus. Toate rotirile gratuite vor fi limitate la 0.10 RON.
• Dacă 0.10 RON e doar o valoare predeterminată a fiecărei rotiri: dacă alegi un joc de păcănele unde setezi miza de 3 RON, vei epuiza valoarea în doar 4 rotiri și te vei întreba ce s-a întâmplat cu celelalte 116 rotiri.

5. Nu îndeplinești cerințele de rulaj

Sunt foarte puține bonusuri cu cerințe de rulaj x0, adică unde nu există condiții de rulaj și poți retrage câștigurile imediat după folosirea bonusului. Majoritatea promoțiilor specifică însă, anumite cerințe de rulaj – respectiv de câte ori trebuie să pariezi bonusul (și uneori depunerea) înainte să poți retrage câștigurile.

Pot fi cerințe foarte mici și ușor de îndeplinit, spre exemplu 5x sau 10x. Pot fi cerințe standard de tipul 35x sau 45x. Sau pot fi cerințe exagerate și foarte dificil de îndeplinit, de 60x sau 100x. Cert este că nu vei putea retrage nimic din câștigurile obținute cu bonusul, înainte să îndeplinești cerințele de rulaj. Sau, dacă o faci, există penalități.

Să spunem că folosești un bonus cu cerințe de rulaj 35x și tu îl rulezi doar de 10x după care vrei să retragi câștigurile. Asta înseamnă că soliciți o retragere înainte să fi îndeplinit condițiile de rulaj.
În cele mai multe cazuri, vei pierde tot bonusul rămas și toate câștigurile obținute până atunci - pentru că este o încălcare a termenilor și condițiilor.

6. Nu rulezi bonusul la jocuri cu 100% contribuție la rulaj

Încă una dintre cele mai mari greșeli la revendicarea bonusurilor este că rulezi bonusul la jocuri care nu te ajută să îndeplinești condițiile mai repede. Nu este interzis, dar este în dezavantajul tău.

Există jocuri de cazino care contribuie cu 100% la condițiile de rulaj (de obicei, doar sloturile). Și există alte jocuri (jocuri de masă, jocuri live, keno etc.) care contribuie cu doar 50%, 20% sau chiar mai puțin la îndeplinirea condițiilor – ceea ce nu este deloc avantajos pentru tine.

Dacă, spre exemplu, alegi un joc cu 50% contribuție la rulaj, va trebui să joci dublu față de cât ai juca la un slot cu contribuție 100%. Adică la un joc de masă cu 50% contribuție, din 100 RON jucați, doar 50 RON contribuie la rulaj.
Așa că alege înțelept jocurile la care rulezi bonusul, ca să joci cât mai eficient și să te poți bucura de câștiguri mai repede.

7. Folosești bonusul la jocurile greșite

De pe lista cu greșeli pe care le comit frecvent cei care ignoră complet termenii și condițiile este să nu pariezi bonusul la jocurile eligibile. Nu, nu poți folosi bonusul la orice joc din cazino (de cele mai multe ori), pentru că doar cele participante la promoție sunt eligibile. Pot fi doar jocurile de la anumiți furnizori, doar cele cu o anumită funcție, sau doar un singur slot.

Să presupunem că ai un bonus fără depunere de 150 de rotiri gratuite la slotul Book of Ra. Din moment ce este specificat clar numele jocului, nu poți folosi bonusul la niciun alt joc.
Dar nu toate bonusurile conțin în denumire numele jocurilor participante, așa că verifică personal acest aspect. Găsești selecția de jocuri eligibile (sau toate jocurile neeligibile) în condițiile promoției.

8. Folosești/activezi mai multe bonusuri simultan

Aproape întotdeauna este împotriva politicii unui cazino online să ai mai multe bonusuri active simultan. Este o acțiune privită ca abuz, și în general este penalizată fie cu revocarea bonusului, fie cu restricționarea contului de jucător.

Și chiar dacă e permis, tot este o greșeală să folosești mai multe bonusuri deodată. E mult mai dificil să ții evidența fiecărui bonus și a tuturor cerințelor, să îndeplinești condițiile de rulaj în limitele de timp care se aplică și să îți gestionezi riscul de pierdere în mod responsabil.

Așadar, ce faci dacă ești în situația în care poți activa, să spunem, un bonus de bun venit, dar și un bonus de 500 de rotiri gratuite? Soluția este simplă. Verifică perioada de valabilitate și activează mai întâi bonusul care expiră primul.
Joacă-l, rulează-l, retrage banii conform condițiilor de bonus, și abia după aceea revendică-l pe celălalt. Astfel îți poți gestiona mai bine promoțiile, deciziile de joc, dar și timpul și bugetul.

9. Nu respecți pariul maxim admis

Bonusurile în bani pot specifica în condiții un pariu maxim admis. Să depășești pariul maxim admis ar însemna o încălcare a termenilor și condițiilor. Și este o greșeală ce poate duce la anularea bonusului și alte probleme.

Să presupunem că ai un bonus de 500 RON. Dacă pariul maxim admis este de 10 RON, trebuie să joci doar mize mai mici sau egale cu 10 RON. Ai nevoie de o strategie de pariere care nu depășește această valoare.

10. Nu verifici limita maximă a câștigurilor pe care le poți retrage

O să-mi închei lista de greșeli pe care să nu le faci când revendici un bonus de cazino cu încă un aspect evident și important, dar pe care mulți jucători îl omit. Nu uita să verifici limita maximă a câștigurilor pe care le poți retrage.

Într-adevăr, există și bonusuri care nu impun un câștig maxim. Cât câștigi în urma rulajului, atât poți retrage. Însă de cele mai multe ori, condițiile promoțiilor specifică o limită maximă a câștigurilor după îndeplinirea rulajului, dincolo de care nu poți retrage.

De exemplu, unele bonusuri de bun venit permit câștiguri de până la 15.000 RON, pe când altele doar 5.000 RON. Compară toți termenii înainte de a decide ce bonus vrei să revendici.

wave albastru inchis
wave albastru inchis

Concluzie: Evită aceste greșeli când revendici un bonus de cazino

Ține cont de aceste greșeli de evitat când revendici un bonus de cazino ca să valorifici la maxim fiecare promoție. În esență, soluția e simplă și aproape întotdeauna se rezumă la a citi cu atenție condițiile bonusului. Eu am omis de multe ori acest pas crezând că nu mă va afecta, și am pierdut toate câștigurile de suficient de multe ori cât să nu repet aceste erori.

Așa că informează-te și respectă termenii și condițiile. Verifică cerințele de rulaj, limitele de timp, valoarea și câștigul maxim. Verifică și ce metode de plată sunt acceptate pentru ca depunerile să fie eligibile pentru bonus. Doar așa poți juca responsabil, evitând aceste greșeli clasice și bucurându-te de o experiență plină de distracție cu bonusurile revendicate!

Daniel Nazare Autor

Daniel Nazare

Autor, Jucătorul.ro

Daniel Nazare

Autor, Jucătorul.ro

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport, Adevărul, Cancan și Click.ro. A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro și Digi Sport. A scris la rubrica de opinii pentru ProSport, Adevărul, Evenimentul  Zilei, Ilfov Sport, 100% Sport. Daniel Nazare este prezentator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de profil din România și invitat la televiziunea Sport.ro. Este acum senior-editor la Prosport, unde semnează opinii și analize, dar scrie și articole zi de zi.
 

Întrebări frecvente despre greșelile la revendicarea bonusurilor de cazino

Cea mai mare greșeală aș spune că este să nu citești termenii și condițiile promoției. De aici, principalele greșeli când revendici un bonus de cazino sunt că nu verifici condițiile de rulaj, nu ești atent la perioada de valabilitate și că nu ții cont de câștigul maxim.

Poți pierde bonusul dacă expiră – spre exemplu când nu îl activezi la timp, sau când nu îndeplinești condițiile de rulaj în intervalul în care e valabil. De asemenea, dacă soliciți o retragere înainte să îndeplinești rulajul sau dacă activezi mai multe bonusuri simultan, este posibil ca bonusul să fie anulat.

Nu este greșit, poți rula bonusul și la jocuri cu contribuție mai mică la rulaj. Dar te poate dezavantaja foarte mult pentru că va dura mai mult timp să îndeplinești rulajul la un joc care contribuie doar cu 20% sau 50%. Mai mult, dacă te împiedică să te încadrezi în limita de timp pentru îndeplinirea condițiilor de rulaj, poate fi motivul pentru care pierzi tot.

Pariul maxim admis reprezintă o condiție a cazinoului. Dacă pariezi mai mult decât valoarea maximă, acest lucru reprezintă o încălcare a condițiilor. Drept urmare, este posibil să fii penalizat atât la nivelul promoției (prin anulare), cât și la nivelul contului de jucător.

Poți evita ușor să-ți pierzi timpul cu pariuri la jocurile care nu contribuie la rulajul unui bonus. Fie citește termenii și condițiile bonusului unde aceste informații sunt transparente, fie contactează echipa de asistență clienți pentru a solicita aceste informații.