Jocuri de cărți în doi populare în 2024 🃏

Vrei să scapi de monotonie într-o seară de weekend, dar vremea nu-ți permite să ieși din casă? Există numeroase jocuri de cărți în doi încă populare în 2023. Jocurile de societate nu au cum să se demodeze vreodată, chiar dacă mediul online este plin de alte alternative, așa cum sunt cazinourile online. Un simplu pachet de cărți te poate ține ocupat toată ziua. Este o metodă numai bună de a uita de plictiseală și a te distra alături de cei dragi. 

Dacă vrei să renunți la telefon și să petreci timp de calitate cu prietenii, trebuie neapărat să încerci cele mai populare jocuri de cărți. Rămâi până la final și descoperă-le pe toate! 

Detalii despre jocuri de cărți în doi

Table Header

🃏 Joc de cărți popular

Macao

🎲 Joc cu pedepse 

Șeptică, Macao, Popa Prostu', UNO

💻 Joc de cărți online 

Blackjack 

⌚Durată joc 

60-120 min. 

divider albastru verde
wave albastru deschis

Listă cu jocuri de cărți în doi populare

Jocurile de cărți sunt un mod bun de a-ți petrece timpul în compania celor dragi. Te invit să descoperi o listă cu câteva dintre jocurile de cărți în doi pe care le-am pregătit pentru tine. 

1️⃣ Uno 

2️⃣ Macao

3️⃣ Șeptică

4️⃣ Popa Prostu'

5️⃣ Killer 

6️⃣ Blackjack

7️⃣ Război 

joc de carti

1. Uno

uno

Un joc la care pot participa atât adulții, cât și copiii. Scopul jocului este cât se poate de simplu: cine scapă mai repede de cărțile pe care le are, câștigă. În momentul în care aduni 500 de puncte de la rundele jucate, ești pe locul I. 

Toți jucătorii extrag o carte. Cel care reușește să ia cartea cea mai mare este dealerul. În pachet sunt incluse patru variante standard – roși, verzi, albastre și galbene, dar și cărți cu simboluri speciale. Dealerul împarte șapte cărți fiecărui jucător și lasă celelalte cărți din teanc cu fața în jos. Doar ultima carte este pusă pe masă pentru a începe rândul de dat jos. 

Tot ce trebuie să faci este să găsești printre cărțile pe care le ai variante care să corespundă cu cea care se află jos. Asemănarea poate fi din punct de vedere al culorii, al simbolului sau al numărului înscris. Când vine momentul să joci penultima carte e necesar să strigi: UNO. În caz contrar, trebuie să tragi două cărți.

2. Macao

macao

Macao se numără printre cele mai apreciate variante în rândul iubitorilor de jocuri clasice. E nevoie doar de doi jucători entuziaști sau chiar mai mulți și un pachet cu 52 de cărți. Pentru a începe jocul, fiecare jucător primește cinci cărți. Pe masa de joc se lasă o carte cu fața în sus, iar primul jucător trebuie să pună o carte care are aceeași valoare ca cea de pe tablă, fie că e vorba de culoare, sau de numărul inscripționat. De exemplu, dacă prima carte reprezintă un 8 de treflă, primul jucător trebuie să pună altă carte de treflă sau un alt 8. Următorul jucător trebuie să bifeze aceleași reguli. 

În cazul în care nu ai cartea potrivită, trebuie să extragi din teancul rămas pe tablă. Când mai ai doar o singură carte în mână trebuie să strigi “Macao”, altfel va trebui să iei cinci cărți. Cine rămâne primul fără cărți câștigă.

3. Șeptică

septica

Printre cele mai apreciate jocuri de cărți în doi, șeptica românească dă tonul momentelor distractive, dar și a celor pline de competitivitate. 

Modalitatea de joc este cât se poate de simplă. Ai nevoie de 32 de cărți din cele 52 câte se află în pachet. A, J, K, Q și 10, 9, 8, 7 sunt cele pe care trebuie să le folosești. 

Fiecare jucător primește patru cărți. Cele mai importante sunt A și 10, care valorează 1 punct fiecare. Primul jucător lasă o carte jos, iar al doilea e nevoit să pună fie o tăietură, fie o variantă similară cu cea de pe masă. 

Dacă al doilea jucător nu folosește un 7 sau un 8 pentru a tăia, primul poate lua cărțile. Câștigătorul este cel care adună cele mai multe puncte.

 

4. Popa Prostu’

popa prostu

Jocul distractiv al copilăriei și adolescenței – cine poate uita de Popa Prostu’? Ai nevoie de 32 de cărți și vei folosi doar așii, damele, valeții și decarii. 

Nu uita de K – de aici și numele jocului. În general, pentru mai multă dinamică numărul ideal de jucători este 4, însă poate fi jucat și în 2.

Fiecărui jucător i se împarte 4 cărți, iar ultimul primește 5, care trebuie să lase pe masă cu fața în jos o carte. 

Următorul jucător face același lucru – se uită rapid la carte și lasă una jos. 

Cel care obține la final patru cărți de același fel câștigă, iar cel la care se află cartea de K este considerat Popa Prostu’,

5. Killer

 

killer

Adună în mijlocul mesei de joc cei mai buni prieteni și bucurați-vă împreună de o aventură pe cinste. Killer este unul dintre cele mai intrigante jocuri de cărți. Extrage din pachet un joker şi un K (popă). Jokerul este considerat ucigașul, iar cartea de K (popă) polițistul. Celelalte cărți reprezintă cetățenii. Jocul se bazează atât pe intuiție, cât și abilitatea de a fi atent la detalii. 

Killer-ul trebuie să omoare cetățenii fără a fi prins de polițist. Cum poate face așa ceva? Jucătorul care deține cartea joker face cu ochiul discret celui care are cărți simple, de la 1 până la 13. Fără a da de gol killer-ul, jucătorul vizat se declară “mort” și iese din joc. Cel care are rolul de polițist trebuie să spună jucătorului pe care îl bănuiește “Killer, predă-te!”. Dacă are dreptate, câștigă.

6. Blackjack

blackjack

Jocul de Blackjack, cunoscut și sub numele de “21” a devenit foarte popular în lumea cazinourilor. Dacă ai un pachet de cărți și chef de distracție îl poți juca și acasă, cu cei mai buni prieteni. 

Fiecare jucător primește două cărți, care sunt vizibile pentru ceilalți participanți. Dealerul, pe de cealaltă parte, primește tot două, dar lasă la vedere numai una. 

Există mai multe variante din care jucătorii pot alege și anume: split, hit, stand, double down sau surrender. Scopul jocului este ca jucătorul să obțină o mână în valoare de 21. 

Chiar dacă pot părea complicate în primă fază, regulile jocului pot fi învățate mai repede decât te-ai fi așteptat. 

7. Război

razboi

Teancul de cărți este împărțit în mod egal la doi. Mai apoi, fiecare jucător extrage o carte pe care o pune cu fața în sus pe masă. 

Cel care deține varianta cea mai mare, ia cărțile. În momentul în care ambii jucători au aceeași carte, se declară război. 

Ambii vor folosi cărțile adunate în celelalte runde. Războiul se oprește în momentul în care cineva pune jos o carte cu valoare mai mare. 

În momentul în care aduni tot pachetul de cărți, te poți declara câștigător al jocului.

Întrebări frecvente despre jocurile de cărți în doi

Există mai multe jocuri de cărți în doi devenite populare de-a lungul timpului, dar poate cel mai renumit este Macao.

Bineînțeles. Există numeroase platforme care oferă posibilitatea jucătorilor de a se delecta cu jocuri de cărți clasice. Poți încerca fie macao, blackjack sau chiar șeptică românească.

Nu foarte mult, mai ales dacă ești atent la detalii și înveți regulile în timp ce joci. Dacă te ajută, există și ghiduri complete pe care le-am pregătit pentru tine, care îți oferă toate detaliile de care ai nevoie. 

Miza o alegi tu, în funcție de jocul ales și preferințele în materie de distracție. Nu te lua prea în serios, însă. Altfel, nu vei reuși să te bucuri așa cum se cuvine de momentele petrecute alături de prieteni.

Cele mai valoroase cărți la Șeptică sunt așii și decarii, care valorează câte un punct fiecare. 

divider portocaliu
wave portocaliu

Jocurile de cărți în doi - distracție pentru toți

Așa-i că te-ai plictisit de timpul petrecut în online? Dacă vrei puțină aventură, cele mai populare jocuri de cărți în doi te așteaptă! Toate variantele enumerate mai sus îți vor garanta mai mult ca sigur distracție la cote maxime și amintiri amuzante. Tot ce trebuie să faci este să-ți aduni gașca de prieteni și să vă lasați purtați de atmosferă.

Nu uita – viața în sine e ca un joc de poker. Nu te lăsa prea dus de val și nu încerca să pui accent doar pe câștig. Urmează regulile și joacă responsabil de fiecare dată! În plus, nu uita că am pregătit și alte recenzii de cazino pentru tine. 

Daniel Nazare Autor

Daniel Nazare

Autor, Jucătorul.ro

Daniel Nazare

Autor, Jucătorul.ro

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport, Adevărul, Cancan și Click.ro. A fost invitat permanent, de-a lungul timpului, la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro și Digi Sport. A scris la rubrica de opinii pentru ProSport, Adevărul, Evenimentul  Zilei, Ilfov Sport, 100% Sport. Daniel Nazare este prezentator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de profil din România și invitat la televiziunea Sport.ro. Este acum senior-editor la Prosport, unde semnează opinii și analize, dar scrie și articole zi de zi.